Νέα εκτίμηση για την φονική πυρκαγιά - Στα 40 τετραγωνικά χιλιόμετρα η καμένη έκταση

Νέα εκτίμηση για την φονική πυρκαγιά - Στα 40 τετραγωνικά χιλιόμετρα η καμένη έκταση

Στα 40 τετραγωνικά χιλιόμετρα περίπου ανέρχεται η καμένη έκταση, σύμφωνα με δεύτερη εκτίμηση του Κέντρου Αριστείας Ερατοσθένης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.


Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι «το Κέντρο Αριστείας Ερατοσθένης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, το έργο EXCELSIOR H2020 TEAMING, το εργαστήριο Τηλεπισκόπησης και Γεωπεριβάλλοντος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής του ΤΕΠΑΚ και το εργαστήριο Δασικής Διαχειριστικής και Τηλεπισκόπησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου παραθέτει την δεύτερη εκτίμηση της καμένης έκτασης χρησιμοποιώντας δορυφορικά δεδομένα μεσαίας προς υψηλής ευκρίνειας SENTINEL-1 και SENTINEL -2 του προγράμματος COPERNICUS, η οποία ανέρχεται στα 40 τετραγωνικά χιλιόμετρα περίπου».

Προστίθεται ότι αναμένεται νέα εκτίμηση με δορυφορικά δεδομένα υψηλότερης ευκρίνειας αναλόγως διαθεσιμότητας νέων δορυφορικών λήψεων.

Σημειώνεται ότι στην εν λόγω εκτίμηση έγινε χρήση νέας δορυφορικής εικόνας με ημερομηνία λήψης 7/7/2021 (με μικρή νεφοκάλυψη) καθώς και χρήση αλγορίθμων επεξεργασίας εικόνας.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης για Pegasus-1: «Επιβεβαιώνεται το ενεργειακό δυναμικό της Κύπρου – Προχωρούμε με συνέπεια»

Χριστοδουλίδης για Pegasus-1: «Επιβεβαιώνεται το ενεργειακό δυναμικό της Κύπρου – Προχωρούμε με συνέπεια»

Η νέα ανακάλυψη φυσικού αερίου στην κυπριακή αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ) στο Pegasus-1 στο Οικόπεδο 10 επιβεβαιώνει το ενεργειακό δυναμικό της Κύπρου, αναφέρει σε ανάρτησή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης μετά από τηλεδιάσκεψη που είχε το απόγευμα της Δευτέρας με στελέχη της ExxonMobil.