ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πράσινο φως στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας έδωσε η Πρόεδρος της Κομισιόν

Το πράσινο φως στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας έδωσε η Πρόεδρος της Κομισιόν

Το πράσινο φως στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ύψους €1,2 δισεκατομμυρίων έδωσε και επίσημα σήμερα η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, από τη Λευκωσία

Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου στο εντυπωσιακό κτίριο της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κύπρου τόσο η Πρόεδρος της Κομισιόν όσο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης τόνισαν πως το σχέδιο είναι φιλόδοξο και διαθέτει ένα ισοζυγισμένο μείγμα μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων.

Στις δηλώσεις της η κ. φον ντερ Λάιεν χαρακτήρισε το σχέδιο φιλόδοξο και ισοζυγισμένο, τονίζοντας ωστόσο ότι η έγκρισή του «αποτελεί μόνο την αρχή».

«Τώρα υλοποίηση υλοποίηση, υλοποίηση, πολύ έργο, ωραίο έργο γιατί (το σχέδιο) είναι δημιουργικό και με το βλέμμα στο μέλλον. Είμαστε παρά το πλευρό σας γιατί είναι σημαντικό η δική σας επιτυχία να είναι δική μας επιτυχία, μια ευρωπαϊκή επιτυχία», τόνισε.

Σημείωσε τέλος ότι μετά την έγκριση αυτή ακολουθεί η έγκριση από το Συμβούλιο και στη συνέχεια θα υπάρξει η εκταμίευση της προκαταβολής.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε πως συνυπολογίζοντας τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης των Ταμείων Συνοχής και τις ιδιωτικές επενδύσεις από την υλοποίηση των σχεδίων ο συνολικός αντίκτυπος του σχεδίου, χωρίς να περιλαμβάνονται οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού, ανέρχονται στα €4,4 δισ.

«Το σχέδιο ‘Κύπρος το αύριο’ περιλαμβάνει 58 κρίσιμες αλλά απολύτως αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και 76 επενδυτικές δράσεις, που αποτελούν τη μεγαλύτερη μεταρρυθμιστική και αναπτυξιακή παρέμβαση από εγκαθιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας», ανέφερε στις δικές του αναφορές ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και τόνισε πως αν και η Κυβέρνηση δεν έχει την πλειοψηφία στη Βουλή θα τιμήσει τις δεσμεύσεις της, καθώς οι πολιτικές δυνάμεις έχουν δηλώσει την ετοιμότητά τους να συνεργαστούν.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Έπιασε «λαβράκι» η ΥΚΑΝ: Ανέκοψαν 18χρονο για έλεγχο στη Μέσα Γειτονιά και βρήκαν στην κατοχή του ναρκωτικά και χρήματα

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top