ΝΑΤΟ: Διεκόπη συνέντευξη τύπου λόγω συναγερμού για αναχαίτηση ρωσικού αεροσκάφους

ΝΑΤΟ: Διεκόπη συνέντευξη τύπου λόγω συναγερμού για αναχαίτηση ρωσικού αεροσκάφους

Ένα πρωτοφανές περιστατικό έλαβε χώρα σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν από κοινού ο Ισπανός και ο Λιθουανός πρωθυπουργός.

Την ώρα που οι δύο αρχηγοί κρατών μιλούσαν, χτύπησε συναγερμός για αναχαίτιση (scramble) από τα συμμαχικά μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter, που βρίσκονταν σταθμευμένα ακριβώς από πίσω τους.

Αρχικά οι δύο Πρωθυπουργοί δεν καταλάβαιναν τι ακριβώς συμβαίνει, ωστόσο όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο ένας στρατιωτικός τους προσέγγισε, τους ενημέρωσε ότι πρέπει να αποχωρήσουν και αμέσως ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την απογείωση.

Λίγα λεπτά αργότερα, εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Λιθουανίας, ανακοίνωσε ότι τα ισπανικά Eurofighter, που ήταν σταθμευμένα στην αεροπορική βάση, κλήθηκαν να αναχαιτίσουν ρωσικό αεροσκάφος, που είχε απογειωθεί από το Καλίνινγκραντ και δεν είχε υποβάλλει το απαιτούμενο σχέδιο πτήσης.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Λετυμπιώτης: «Δεν μπορεί να μείνει για πάντα η Ολγκίν στην Κύπρο» - Τι είπε για Κυπριακό, ΜΟΕ και φορολογική μεταρρύθμιση

Λετυμπιώτης: «Δεν μπορεί να μείνει για πάντα η Ολγκίν στην Κύπρο» - Τι είπε για Κυπριακό, ΜΟΕ και φορολογική μεταρρύθμιση

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, μιλώντας στην εκπομπή «Από μέρα σε μέρα», τόνισε πως δεν μπορεί η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, να παραμένει επ’ αόριστον στην Κύπρο, υπογραμμίζοντας τη σημασία των απευθείας συναντήσεων μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Τουρκοκύπριου ηγέτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE