ΝΑΤΟ: Διεκόπη συνέντευξη τύπου λόγω συναγερμού για αναχαίτηση ρωσικού αεροσκάφους

ΝΑΤΟ: Διεκόπη συνέντευξη τύπου λόγω συναγερμού για αναχαίτηση ρωσικού αεροσκάφους

Ένα πρωτοφανές περιστατικό έλαβε χώρα σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν από κοινού ο Ισπανός και ο Λιθουανός πρωθυπουργός.

Την ώρα που οι δύο αρχηγοί κρατών μιλούσαν, χτύπησε συναγερμός για αναχαίτιση (scramble) από τα συμμαχικά μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter, που βρίσκονταν σταθμευμένα ακριβώς από πίσω τους.

Αρχικά οι δύο Πρωθυπουργοί δεν καταλάβαιναν τι ακριβώς συμβαίνει, ωστόσο όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο ένας στρατιωτικός τους προσέγγισε, τους ενημέρωσε ότι πρέπει να αποχωρήσουν και αμέσως ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την απογείωση.

Λίγα λεπτά αργότερα, εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Λιθουανίας, ανακοίνωσε ότι τα ισπανικά Eurofighter, που ήταν σταθμευμένα στην αεροπορική βάση, κλήθηκαν να αναχαιτίσουν ρωσικό αεροσκάφος, που είχε απογειωθεί από το Καλίνινγκραντ και δεν είχε υποβάλλει το απαιτούμενο σχέδιο πτήσης.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σε «τυραννική ε/κ νοοτροπία» αποδίδει πιέσεις και παραίτηση Καν ο Τατάρ

Σε «τυραννική ε/κ νοοτροπία» αποδίδει πιέσεις και παραίτηση Καν ο Τατάρ

Ως «μια νέα αντανάκλαση μιας τυραννικής ελληνοκυπριακής νοοτροπίας» και «προειδοποιητικό σημάδι για όλους όσοι πιστεύουν στη δημοκρατία και την ισότητα», αποτελούν οι πιέσεις που ασκήθηκαν στον Αφζάλ Καν, τον Βρετανό Βουλευτή, μετά την παράνομη επίσκεψή του στην «τδβκ» κατόπιν πρόσκλησής του, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Ερσίν Τατάρ.

BEST OF TOTHEMAONLINE