ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διχασμός στα υποστατικά της Κύπρου για το SafePass - Ποιο «στρατόπεδο» επιλέγουν

Διχασμός στα υποστατικά της Κύπρου για το SafePass - Ποιο «στρατόπεδο» επιλέγουν

Σε νέα πραγματικότητα μπαίνει ξανά από σήμερα η Κύπρος, αφού με τη δημοσίευση του νέου διατάγματος του Υπουργείου Υγείας, οριστικοποιήθηκαν τα νέα μέτρα και συνάμα η υποχρέωση επίδειξης του SafePass στους χώρους αναψυχής και εστίασης.

Διχασμένοι φαίνεται να είναι οι ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής και χώρων εστίασης αφού από χθες ξεκίνησαν την ανάρτηση ανακοινώσεων στα social media, στις οποίες ορισμένοι προειδοποιούσαν ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσουν το μέτρο ελέγχου της κατοχής safepass, άλλοι προχώρησαν σε ακύρωση κρατήσεων μεγάλων events που είχαν διοργανώσει και άλλοι εκτός του ότι θα ζητούν την προσκόμιση safepass, θα παρέχουν και τη δυνατότητα διενέργειας επί τόπου τεστ ταχείας ανίχνευσης ώστε ο πελάτης να μπορεί να αποκτήσει safepass και να εισέλθει στο υποστατικό.

Το ταβερνάκι «Το Γουριότικο» καθώς και το Μεζεδοκαφενείο «Χωρίς Άγχος», έσπευσαν να δημοσιεύσουν την εναντίωση τους στα νέα μέτρα δηλώνοντας πως δεν θα ελέγχουν για safepass διότι εκτός του ότι δεν είναι υποχρέωση τους να κάνουν τους αστυνομικούς, δεν το θεωρούν συνταγματικά ορθό, με το Μεζεδοκαφενείο  να σχολιάζει καυστικά πως τα νέα μέτρα χωρίζουν το κόσμο σε δύο στρατόπεδα.

Δείτε τις αναρτήσεις τους:

Το μπαράκι Kaliva on the beach στην Αγία Νάπα, δημοσίευσε ανακοίνωση πως λόγω των πρόσφατων υγειονομικών μέτρων και πρωτοκόλλων, προχώρησε στην ακύρωση όλων των κρατήσεων των events της Κυριακής και μόνο με επαλήθευση και εξέταση των απαραίτητων προδιαγραφών θα γίνεται αποδεκτή οποιαδήποτε κράτηση.

Η ανάρτηση:

Πέραν αυτών που εναντιώθηκαν στους  νέους περιορισμούς που επέβαλε η Κυβέρνηση, υπάρχουν και τα υποστατικά που συμφώνησαν με τα νέα μέτρα και θα ακολουθήσουν την τακτική του ελέγχου safepass στις εισόδους των υποστατικών τους.

Το Nava seaside καθώς και το Downtown Live, εξέδωσαν ανακοίνωση χθες βράδυ, στην οποία ενημερώνουν τους πελάτες τους πως θα πραγματοποιείται έλεγχος στις εισόδους των υποστατικών τους για πιστοποιητικό εμβολιασμού, πιστοποιητικό αρνητικού αποτελέσματος από εξέταση PCR ή τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου με ισχύ 72 ωρών ή για πιστοποιητικό νόσου covid που ισχύει για 6 μήνες.

Στην τελευταία κατηγορία του διχασμού των υποστατικών της Κύπρου κατατάσσεται το εστιατόριο «Επαρχιακή» αφού εκτός από την πραγματοποίηση ελέγχων για safepass, θα προσφέρει και τη δυνατότητα στους πελάτες του της επί τόπου εξέτασης με συνεργείο που θα βρίσκεται στην είσοδο του εστιατορίου με κόστος 10 ευρώ ανά εξέταση.

Δείτε την ανάρτηση:

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top