Η Πρόεδρος της Βουλής συναντήθηκε με τον Α. Κεττή

Η Πρόεδρος της Βουλής συναντήθηκε με τον Α. Κεττή

Το πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ της Βουλής των Αντιπροσώπων και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, καθώς και τρόποι περαιτέρω ενδυνάμωσης της μεταξύ τους συνεργασίας συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε στο γραφείο της, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου με τον Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ανδρέα Κεττή.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, ιδιαίτερα τονίστηκε η σημασία της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, ως ένα φιλόδοξο εγχείρημα άσκησης δημοκρατίας με τη συμμετοχή, για πρώτη φορά, των πολιτών στη διαμόρφωση μιας ανθεκτικότερης Ευρώπης προς όφελος των νεότερων γενεών. Υπογραμμίστηκε δε ο σημαντικός ρόλος των κοινοβουλίων στο πλαίσιο αυτό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE