ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπουργός Μεταφορών: Ο αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας – Παλαιχωρίου θα βελτιώσει ποιότητα ζωής των κατοίκων

 Υπουργός Μεταφορών: Ο αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας – Παλαιχωρίου θα βελτιώσει ποιότητα ζωής των κατοίκων

Η έναρξη του έργου που αφορά στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Παλαιχωρίου αναμένεται εντός του 2022 και το εκτιμώμενο κόστος κατασκευής ανέρχεται στα €61εκ. + ΦΠΑ, είπε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος προσθέτοντας πως το πολύ-αναμενόμενο αυτό έργο, αναμένεται να αναβαθμίσει τα χωριά της περιοχής και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της.

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση για τη Γιορτή του Κερασιού στην Πλατανιστάσα, ο Υπουργός ανέφερε ότι το συγκεκριμένο έργο έχει εξαγγελθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και εμπίπτει στο στρατηγικό σχεδιασμό του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Είπε ότι η υλοποίηση του Έργου θα διευκολύνει την προσβασιμότητα προς το Παλαιχώρι και τις άλλες κοινότητες της περιοχής, αλλά και δυτικότερα, προς Μιτσερό, Αγία Μαρίνα, Ξυλιάτο και προς τις κοινότητες Πιτσιλιάς, βελτιώνοντας το χρόνο, το κόστος ταξιδιού και τις συνθήκες οδικής ασφάλειας.

Ένα άλλο έργο, συνέχισε, το οποίο έχει τροχιοδρομηθεί για υλοποίηση και το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως έργο σημαντικού δημοσίου συμφέροντος για την ανάπτυξη και αναζωογόνηση των ορεινών περιοχών είναι ο αυτοκινητόδρομος Αστρομερίτη – Ευρύχου, ο οποίος θα αρχίζει από τον υφιστάμενο δρόμο Τροόδους, νότια του Αστρομερίτη και θα καταλήγει στη διασταύρωση προς Καλοπαναγιώτη – Κύκκο.

Ο αυτοκινητόδρομος θα είναι 4 λωρίδων και θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων 1 ανισόπεδο κόμβο, 4 υπέργειες και υπόγειες διαβάσεις και 1 τερματικό κυκλικό κόμβο. Το μήκος του αυτοκινητόδρομου είναι 11,3 χιλιόμετρα και ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα €70 εκατομμύρια συν ΦΠΑ. Η προκήρυξη του Έργου προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί περί τα τέλη του 2021.

Παράλληλα, σε τοπικό επίπεδο, είπε ο Υπουργός, προωθείται η προκήρυξη διαγωνισμού για το έργο που αφορά στο δρόμο Φτερικούδι – Άλωνας – Πολύστυπου – Χανδριών. Περί τα τέλη του 2021 με αρχές του 2022, προγραμματίζεται η προκήρυξη του πρώτου τμήματος του έργου το οποίο αφορά το δρόμο Φτερικούδι -Άλωνα.

Όπως αντιλαμβάνεστε, σημείωσε, τα σημαντικά αυτά έργα, τα οποία αναμένουν οι τοπικές κοινωνίες εδώ και δεκαετίες, σε συνδυασμό και με το Σχέδιο Στεγαστικής Πολιτικής που εξαγγέλθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών, αναμένεται ότι θα συμβάλουν στην αναζωογόνηση των περιοχών, στον περιορισμό της αστυφιλίας και στην παραμονή των κατοίκων της περιοχής στις κοινότητες τους, προσφέροντας τους παράλληλα καλύτερο επίπεδο εξυπηρέτησης και οδικής ασφάλειας.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top