ΔΙΕΘΝΗ

Ενας από τους συλληφθέντες για τη δολοφονία του Προέδρου Μοίζ ήταν πρώην πληροφοριοδότης των ΗΠΑ

Ενας από τους συλληφθέντες για τη δολοφονία του Προέδρου Μοίζ ήταν πρώην πληροφοριοδότης των ΗΠΑ

Ενας από τους Αϊτινό-Αμερικανούς άνδρες που συνελήφθησαν ως ύποπτοι για συμμετοχή τους στη δολοφονία του προέδρου της Αϊτής Ζοβενέλ Μοίζ την περασμένη εβδομάδα ήταν στο παρελθόν ένας πληροφοριοδότης της αμερικανικής Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA) δήλωσε χθες ένας αξιωματούχος της υπηρεσίας.

Οι αρχές της Αϊτής συνέλαβαν την περασμένη εβδομάδα δύο Αϊτινό-Αμερικανούς άνδρες, τον Ζοζέφ Βενσάν, 55 ετών και τον Τζέιμς Σολάζ, 35 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στην ομάδα των ενόπλων που εισέβαλαν στην ιδιωτική κατοικία του Μοίζ, σκότωσαν τον πρόεδρο και τραυμάτισαν σοβαρά τη σύζυγό του.

Στην ομάδα αυτή μετείχαν και 26 Κολομβιανοί που, σύμφωνα με πηγές του κολομβιανού στρατού, πέρασαν στην Αϊτή από τη γειτονική Δομινικανή Δημοκρατία. Ο αξιωματούχος της DEA, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, αρνήθηκε να πει ποιος από τους δύο άντρες ήταν πληροφοριοδότης. Ο ύποπτος δεν ήταν ενεργός πληροφοριοδότης τη στιγμή της δολοφονίας, ανέφερε η ίδια πηγή. Ενας τρίτος Αϊτινό-Αμερικανός, ο Κρίστιαν Εμανουέλ Σανόν συνελήφθη την Κυριακή από τις αρχές της Αϊτής, οι οποίες τον κατηγορούν ως εγκέφαλο της επίθεσης. Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου των ΗΠΑ και οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών διερευνούν γιατί οι Αϊτινό-Αμερικανοί άνδρες ενδέχεται να συμμετείχαν στη δολοφονία Μοίζ.

 

ΚΥΠΕ-ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Ελένη Φουρέιρα: Καίει καρδιές με το σέξι βίντεο στο Instagram



ΠτΔ για λιμάνι Λάρνακας: «Το Κράτος δεν μπορεί να εκβιάζεται από τον οποιοδήποτε»

ΠτΔ για λιμάνι Λάρνακας: «Το Κράτος δεν μπορεί να εκβιάζεται από τον οποιοδήποτε»

Επίσκεψη στο το φυλάκιο «Κομμόροτσος» στους Αγίους Τριμιθιάς, με σκοπό να δώσει τις ευχές του στους στρατιώτες ενόψει των εορτών του Πάσχα, πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top