ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σιζόπουλος: Η κυβέρνηση να προχωρήσει στη λήψη μέτρων σε βάρος του κατοχικού καθεστώτος

Σιζόπουλος: Η κυβέρνηση να προχωρήσει στη λήψη μέτρων σε βάρος του κατοχικού καθεστώτος

Τις προτάσεις της ΕΔΕΚ κατέθεσε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και του εθνικού Συμβουλίου, ο Μαρίνος Σιζόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ σύμφωνα με την εκπρόσωπο τύπου του κόμματος, Μαρία Παναγιώτου, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση οφείλει να δείξει αποφασιστικότητα και στην περίπτωση υλοποίησης των τουρκικών εξαγγελιών για την Αμμόχωστο, να προχωρήσει στη λήψη πολιτικών και οικονομικών μέτρων σε βάρος του κατοχικού καθεστώτος.

Οι προτάσεις της ΕΔΕΚ: 

1.Αναθεώρηση του κανονισμού λειτουργίας των οδοφραγμάτων. Να επιτρέπεται μόνο η διακίνηση των Τουρκοκυπρίων κατόχων ταυτότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Να μην επιτρέπεται η διακίνηση Ελληνοκυπρίων και υπηκόων τρίτων χωρών συμπεριλαμβανομένων και υπηκόων των κρατών μελών της Ε.Ε.


2.Αναθεώρηση και αυστηροποίηση του κανονισμού της «πράσινης γραμμής» προς αποφυγή του αθέμιτου ανταγωνισμού που υφίστανται οι Ελληνοκύπριοι παραγωγοί.

3.Κήρυξη ως παράνομου του αεροδρομίου Τύμπου και προειδοποίηση των αεροπορικών εταιριών που θα το χρησιμοποιούν για λήψη δικαστικών ή/και άλλων μέτρων σε βάρος τους.


4.Κατάθεση αιτήματος στην Ε.Ε. για τερματισμό παραχώρησης οποιασδήποτε οικονομικής βοήθειας στο κατοχικό καθεστώς. Σε αντίθετη περίπτωση πρόταξη βέτο σε όλες τις περιπτώσεις χρηματοδότησης.


5.Καθολική αντικατάσταση των διαβατηρίων και των ταυτοτήτων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στην αίτηση παραλαβής από τους πολίτες να περιλαμβάνεται πρόνοια καταδίκης και αποχής από ενέργειες που συνιστούν υπονόμευση του κράτους ή και απόσχιση τμήματός του. Η πρόνοια να αφορά το σύνολο του λαού, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους.


6.Να προικοδοτηθεί άμεσα το Ειδικό Ταμείο ενίσχυσης προσφύγων που ψήφισε πρόσφατα η Βουλή ώστε οι Ελληνοκύπριοι πρόσφυγες να καταφεύγουν σε αυτό και όχι στην παράνομη «Επιτροπή Αποζημιώσεων» στα κατεχόμενα για να σταματήσει η τουρκοποίηση ελληνοκυπριακών περιουσιών.

Η κυρία παναγιώτου σε δηλώσεις της ανέφερε, "Εκτιμούμε ότι η υλοποίηση των πιο πάνω μέτρων θα επιφέρει οικονομικό κόστος στο κατοχικό καθεστώς και ενδεχομένως να οδηγήσει σε αναθεώρηση των ενεργειών του για εποικισμό της πόλης της Αμμοχώστου"

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top