ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέες φωτογραφίες Ε/κ στα Άδανα – Αναγνωρίστηκαν αιχμάλωτοι του 1974

Νέες φωτογραφίες Ε/κ στα  Άδανα – Αναγνωρίστηκαν αιχμάλωτοι του 1974

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν τις τελευταίες ημέρες νέες φωτογραφίες ντοκουμέντα από Ε/κ αιχμαλώτους πολέμου στις φυλακές των Αδάνων της Τουρκίας το 1974.

Σύμφωνα με ανάστηση στη σελίδα στο facebook με τίτλο «1974 Μαρτυρίες & Τεκμήρια» η σειρά φωτογραφιών εποχής του 1974, λήφθηκαν στις στρατιωτικές φυλακές των Αδάνων στη Τουρκιά και οι φωτογραφίες αυτές, πρώτη φορά βλέπουν το φως της δημοσιότητας στην ελληνική πλευρά.


Οι φωτογραφίες που αλιευθήκαν από τουρκική ιστοσελίδα χωρίς να συνοδεύονται από πλήρη τεκμηρίωση, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανάρτηση. «Προκύπτει από τις υπάρχουσες πληροφορίες ότι, οι φωτογραφίες λήφθηκαν από άγνωστο φωτογράφο, για λογαριασμό κάποιου διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου» αναφέρετε.

Αρκετοί από τους εικονιζόμενους έχουν αναγνωτιστεί και η σελίδα «1974 Μαρτυρίες & Τεκμήρια» , συγκεκριμένα ο κύριος Οδυσσέας Χρίστου προτρέπει οποίος αναγνωρίσει κάποιο πρόσωπο, να αφήσει σχετικό σχόλιο στην ανάρτηση στο facebook.

 

«Με βάση όσα γνωρίζουμε από την ιστορική ερευνά, οι αιχμάλωτοι που εικονίζονται συνελήφθησαν κατά την πρώτη φάση της Τουρκικής εισβολής από την περιοχή ανατολικά του προγεφυρώματος εως την Κερύνεια και τα ενδιάμεσα χωριά, όπως επίσης και κατά τις μάχες κατά τις πρώτες μέρες της εκεχειρίας (διάβαση Πέλλαπαϊς – Συνχαρί, Δικωμο, κτλ). Αιχμαλωτιστήκαν αρκετοί κάτοικοι στην καταληφθείσα περιοχή, όπως επίσης και αρκετοί κληρωτοί και έφεδροι εθνοφρουροί. Αρχικά κρατήθηκαν και ανακρίθηκαν στο κτήριο του Σεραγίου, στο Γκαράζ Παυλίδη στη Λευκωσία, όπως επίσης και στις περιβόητες Μάνδρες της Αγύρτας», αναφέρετε στην ανάρτηση.


Όπως αναφέρετε στην συγκεκριμένη ανάρτηση «Σύμφωνα με τουρκικές πήγες την ημέρα που έγινε η φωτογράφηση των αιχμάλωτων στις φυλακές των Αδάνων κρατούνταν συνολικά 385 αιχμάλωτοι, εκ των οποίων:
93 ήταν Έλληνες στρατιώτες (κρίνεται υπερβολικός αριθμός, πιθανών να πρόκειται για αποσπασμένους άνδρες σε μονάδες της Εθνικής φρουράς και όχι άνδρες της ΕΛΔΥΚ)
Δυο λοχαγοί ( Ο λοχαγός πεζικού Ανδρέας Φωτιάδης και ο λοχαγός Πυροβολικού Λαλιώτης Σπυρίδων
Δυο υπολοχαγοί
1 Ανθυπολοχαγός
13 Λοχίες
1 Δεκανέας
62 οπλίτες
11 Αστυνομικοί
292 μέλη της ΕΟΚΑ (προφανώς αναφέρεται σε εφέδρους Εθνοφρουρούς και πολίτες κάτοικους της περιοχής)»

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top