Διαψεύδεται από τα κατεχόμενα το επεισόδιο με την τουρκική ακταιωρό

Διαψεύδεται από τα κατεχόμενα το επεισόδιο με την τουρκική ακταιωρό

Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα όσα μεταδίδονται από τους Ε/κ ότι «πλοία της ακτοφυλακής της τδβκ άνοιξαν πυρ κατά σκάφους» αναφέρει η διοίκηση των δυνάμεων ασφαλείας στα κατεχόμενα.

Τα πλοία, αναφέρεται, συνεχίζουν το καθήκον τους «για παρεμπόδιση κάθε είδους παράνομης δραστηριότητας, όπως η παράνομη μετανάστευση, στα χωρικά ύδατα του κράτους».

Προστίθεται ότι μετά από ειδοποίηση που ελήφθη, «τα πλοία της ακτοφυλακής της τδβκ ξεκίνησαν για αναγνώριση και επιτήρηση στον Κόλπο της Μόρφου τα μεσάνυχτα», και ότι ένα ύποπτο σκάφος «που θα εισερχόταν στα χωρικά μας ύδατα εντοπίστηκε στον Κόλπο Μόρφου στις 03.35».

«Αφού κατευθύνθηκε προς αυτό για να προσδιορίσει την ταυτότητα του σκάφους, το εν λόγω σκάφος άρχισε να κινείται προς νότια κατεύθυνση με μεγάλη ταχύτητα και παρατηρήθηκε ότι κινήθηκε προς την περιοχή του Πύργου. Τα πλοία της ακτοφυλακής της τδβκ δεν έφυγαν από τα χωρικά τους ύδατα, δεν προέβησαν σε παρενόχληση και δεν άνοιξαν πυρ, όπως αναφέρθηκε», υποστηρίζεται.

Εκφράζεται ο ισχυρισμός ότι οι Ε/κ, όπως πάντα, μετέτρεψαν κάτι που δεν συνέβη σε σενάριο και το «χρησιμοποίησαν - ως συνέχεια της αρνητικής πολιτικής και πρακτικής κατά του τουρκοκυπριακού λαού - για προπαγάνδα».

KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η Κύπρος γυρίζει σελίδα στην ενέργεια: Σχέδιο-μαμούθ για ασφάλεια και χαμηλότερες τιμές

Η Κύπρος γυρίζει σελίδα στην ενέργεια: Σχέδιο-μαμούθ για ασφάλεια και χαμηλότερες τιμές

Ο ενεργειακός σχεδιασμός της Κυβέρνησης, πέραν της διόρθωσης των στρεβλώσεων και αστοχιών του παρελθόντος, επικεντρώνεται σε συγκεκριμένα και μετρήσιμα έργα που έχουν ως προορισμό την επάρκεια, την ασφάλεια προμήθειας, τη μείωση του κόστους της ενέργειας, και αποφεύγει την αοριστολογία, αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.