ΕΛΛΑΔΑ

Χαμός στη Μύκονο μετά το lockdown - Ταξιδεύεις Ελλάδα; Ποια άλλα νησιά κινδυνεύουν να «κοκκινίσουν»

Χαμός στη Μύκονο μετά το lockdown - Ταξιδεύεις Ελλάδα; Ποια άλλα νησιά κινδυνεύουν να «κοκκινίσουν»

Σοκαρισμένοι είναι οι επιχειρηματίες του νησιού από την απρόσμενη εξέλιξη.

Σε ισχύ τέθηκαν από τις 6:00΄ το απόγευμα του Σαββάτου τα νέα μέτρα lockdown που αποφασίστηκαν για το νησί της Μυκόνου, με σκοπό την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού, μετά την έκρηξη κρουσμάτων των τελευταίων ημερών.

Σάββατο βράδυ και η κίνηση στην Χώρα της Μυκόνου είναι υποτονική και δεν θυμίζει σε τίποτε το χθεσινό βράδυ, που οι μουσικές ξεχύνονταν από παντού.

Το νησί ζει ένα χάος τις τελευταίες ώρες μέρα την απόφαση της κυβέρνησης για lockdown σε μια από τις «ναυαρχίδες» του ελληνικού τουρισμού.

Την ίδια στιγμή δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι είναι ανάστατοι που οι επιχειρηματίες βλέπουν τα χειρότερα να έρχονται.

Στην σύσκεψη των δυο σωματείων παρόλο που έπεσε η πρόταση να κλείσουν τα πάντα για δυο ημέρες, απορρίφθηκε για έναν και μόνο λόγο, τον σεβασμό προς τους επισκέπτες.

Τους δεκάδες χιλιάδες τουρίστες που είναι στο νησί αυτή την περίοδο δηλαδή , οι οποίοι δεν φταίνε σε τίποτε για να πληρώσουν τα σπασμένα άλλων.

Σημειώνεται ότι για την εφαρμογή των μέτρων ενισχύθηκε η αστυνόμευση στη Μύκονο, ενώ συζήτηση γίνεται και για την αύξηση των ξενοδοχείων καραντίνας, καθώς το μοναδικό που υπάρχει στο νησί είναι γεμάτο. Αποτέλεσμα αυτού ήταν ένας 18χρονος Ιταλός, θετικός στον κορονοϊό, να αναζητεί για μία ολόκληρη ημέρα δωμάτιο, προκειμένου να περάσει την καραντίνα του.

Oι πέντε περιοχές που απειλούνται με Lockdown:

Σύμφωνα με το OPEN, εκτός από τη Μύκονο, στο μικροσκόπιο των υγειονομικών αρχών έχουν μπει πέντε νησιωτικές περιοχές της χώρας, στις οποίες παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού. Συγκεκριμένα τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού παρουσιάζουν αύξηση άνω του 500%. Αυτές είναι:

  • η Πάρος
  • η Ίος
  • η Σαντορίνη
  • το Ρέθυμνο
  • το Ηράκλειο

Πηγή: newbomb.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top