ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φωτίου: Να συνειδητοποιήσουμε όλοι το μέγεθος της οφειλής μας προς τους ήρωές μας

Φωτίου: Να συνειδητοποιήσουμε όλοι το μέγεθος της οφειλής μας προς τους ήρωές μας

Να συνειδητοποιήσουμε όλοι το μέγεθος της οφειλής μας προς τους ήρωές μας.

Τα ιστορικά διδάγματα που αντλούμε από το χθες, ενισχύουν την ψυχική μας δύναμη και τονώνουν την εθνική μας συνείδηση που είναι η πυξίδα για την πορεία μας στο αύριο και δεν έχουμε δικαίωμα να ξεχάσουμε τις θυσίες των ηρώων μας, ούτε και να παραγράψουμε τις αρχές και τις αξίες για τις οποίες αγωνίστηκαν, όπως και τα οράματα και τα ιδεώδη που τους ενέπνευσαν και πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι το μέγεθος της οφειλής μας και την έκταση και το βάθος της ευθύνης μας, ανέφερε ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου.

Σε ομιλία στο μνημόσυνο των Δαλιτών ηρώων πεσόντων του 1974 και των φονευθέντων του 1964 και 1974 ο κ. Φωτίου είπε πως το χρέος μας ιδιαίτερα έναντι των συγγενών των αγνοουμένων, είναι βαρύτατο και θα συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα τις προσπάθειες με στόχο τη διακρίβωση της τύχης και του τελευταίου αγνοούμενου μας.

Αναφέρθηκε στις ευθύνες και υποχρεώσεις της Τουρκίας καλώντας την να πάψει επιτέλους να παίζει με την αγωνία και τον πόνο των συγγενών των αγνοουμένων και να συνεργαστεί με ειλικρίνεια ώστε να τερματιστεί το δράμα τους.

Ο Επίτροπος είπε πως οι δυσκολίες και οι προκλήσεις που καλούμαστε σήμερα να αντιμετωπίσουμε καθίστανται όλο και πιο έκδηλες με την κορύφωση της τουρκικής αδιαλλαξίας και την προβολή όρων και προϋποθέσεων, όπως της δημιουργίας και αναγνώρισης δυο κρατών, που δεν μπορούν με τίποτα να γίνουν αποδεκτές και διαβεβαίωσε για τη βούληση της πλευράς μας για την επίτευξη μιας κοινά αποδεκτής και λειτουργικής λύσης , χωρίς στρατεύματα κατοχής και αναχρονιστικές εγγυήσεις.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top