Τις εξελίξεις στα Βαρώσια συζήτησαν τηλεφωνικώς Αναστασιάδης και Σακελλαροπούλου

Τις εξελίξεις στα Βαρώσια συζήτησαν τηλεφωνικώς Αναστασιάδης και Σακελλαροπούλου

Επικοινώνησε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, προ ολίγου, τηλεφωνικώς, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στο επίκεντρο της μεταξύ τους συνομιλίας, τέθηκαν οι απαράδεκτες αξιώσεις της τουρκικής πλευράς στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου. Ως αναμένετο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε την Ελληνίδα Πρόεδρο, τόσο για τις σχετικές ανακοινώσεις της τουρκικής και τουρκοκυπριακής ηγεσίας, κατά την πρόσφατη παράνομη επίσκεψη του κ. Ερντογάν στις κατεχόμενες περιοχές, όσο και για τις διπλωματικές πρωτοβουλίες που η Κυπριακή Δημοκρατία έχει αναλάβει το τελευταίο διάστημα.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τους επεκτατικούς σχεδιασμούς της Άγκυρας, οι οποίοι όχι μόνο αντιβαίνουν των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αλλά επίσης, ουδόλως συναινούν στις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και της ελληνοκυπριακής πλευράς για επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε την Ελληνίδα Πρόεδρο για τη συνεχή στήριξη και συμπαράσταση, και συμφώνησαν όπως συνεχίσουν να βρίσκονται σε επικοινωνία ως προς τις εξελίξεις όσον αφορά το θέμα της Αμμοχώστου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης και Έρχιουρμαν συμφώνησαν εβδομαδιαίες συναντήσεις – Το κοινό ανακοινωθέν

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης και Έρχιουρμαν συμφώνησαν εβδομαδιαίες συναντήσεις – Το κοινό ανακοινωθέν

Σε εβδομαδιαίες συναντήσεις, και συχνότερα όταν οι περιστάσεις το απαιτούν, συμφώνησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Τουφάν Έρχιουρμάν, κατά τη σημερινή τους συνάντηση υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

BEST OF TOTHEMAONLINE