ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ - ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Ναυαγοσώστες ανέσυραν νεκρή γυναίκα από παραλία του Πρωταρά -ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Ναυαγοσώστες ανέσυραν νεκρή γυναίκα από παραλία του Πρωταρά -ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τραγωδία σε παραλία του Πρωταρά (Φλαμίνγκο) σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής 25/7 αφού σύμφωνα με την πληροφόρηση από τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Ναυαγοσωστών, διασώστης που βρισκόταν ακόμη εκτός καθήκοντος εντόπισε αναίσθητη 60χρονη γυναίκα. 

Πρόκειται για 60χρονη αλλοδαπή που βρέθηκε αναίσθητη μπροστά στο ναυαγοσωστικό σημείο Βρύση1 (παραλία Βρύση) με το ναυαγοσώστη να επιχειρεί άμεσα να παράσχει τις πρώτες βοήθειες. Μετά την προσπάθεια για καρδιοπνευμονική αναζοωγόνηση χορηγήθηκε απινιδωτής, ενώ κλήθηκε άμεσα ασθενοφόρο για τη διακομιδή της στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου. 

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του Συνδέσμου για την τραγωδία: 

Όπως έχουμε πληροφορηθεί την Παρασκευή 23/07 αλλοδαπή γυναίκα έχασε την ζωή της στην παραλία Βρύση (Flamingo) στον Πρωταρά μπροστά από το ναυαγοσωστικό σημείο Βρύση1.

Συγκεκριμένα γύρω στις 09.20 συνάδελφος εκτός υπηρεσίας (οι ναυαγοσώστες στο σημείο Βρύση1 αναλαμβάνουν καθήκοντα στις 10.00) κλήθηκε να παράσχει τις πρώτες βοήθειες σε αναίσθητη αλλοδαπή γυναίκα ηλικίας 60 περίπου ετών. Στο θύμα παρασχέθηκε καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση και έγινε χρήση απινιδωτή ενώ κλήθηκε ασθενοφόρο για την άμεση μεταφορά της στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Με αφορμή το νέο αυτό περιστατικό, καλούμε τις αρμόδιες αρχές όπως προχωρήσουν άμεσα στην επαναξιολόγηση των ωραρίων κάλυψης της κάθε παραλίας παγκύπρια, σύμφωνα με τον βαθμό επισκεψιμότητας της, αφού όπως παρατηρούμε γίνονται περιστατικά σε σημεία που ενώ υπάρχουν ναυαγοσωστικά πύργοι δεν υπάρχουν ναυαγοσώστες σε υπηρεσία.

Επιτέλους πρέπει κάποιοι να καταλάβουν ότι η ναυαγοσωστική υπηρεσία δεν σηκώνει εκπτώσεις αφού αποκοπές σε προσωπικό και ώρες κάλυψης των παραλιών μας μεταφράζονται όχι με εξοικονόμηση χρημάτων αλλά με απώλειες ανθρώπινων ζωών. Π.Ε.Ε.Ν.Π

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top