ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπό 3ήμερη κράτηση τρία πρόσωπα για υποθέσεις πλαστοπροσωπείας

Υπό 3ήμερη κράτηση τρία πρόσωπα για υποθέσεις πλαστοπροσωπείας

Διατάγματα κράτησης τριών ημερών εξέδωσε το επαρχιακό δικαστήριο Πάφου  εναντίον τριών προσώπων για υποθέσεις παράνομης εισόδου στο έδαφος της Δημοκρατίας , παράνομη παραμονή στο έδαφος της Δημοκρατίας, και πλαστοπροσωπίας.  


Σύμφωνα με την Αστυνομία , παρουσιάστηκε για έλεγχο στον τομέα αναχωρήσεων του αεροδρομίου  Πάφου για αναχώρηση για την Γαλλία ένας άντρας αφρικανικής καταγωγής. Στον διαβατηριακό έλεγχο παρουσίασε γαλλικό δελτίο ταυτότητας και μια κάρτα επιβίβασης. Ωστόσο στο πλαίσιο του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι το δελτίο ταυτότητας είναι γνήσιο όμως το πρόσωπο που το είχε στην κατοχή του το δελτίο ταυτότητας,  ήτο διαφορετικό από το πρόσωπο που απεικονίζονταν στη  φωτογραφία. Επίσης διαπιστώθηκε ότι ύψος του υπόπτου είναι 1,70 ενώ στο δελτίο ταυτότητας το ύψος είναι 1.90 .

Ο συγκεκριμένος συνελήφθη για το αδίκημα της πλαστοπροσωπίας και ανακρινόμενος παραδέχτηκε ότι το δελτίο ταυτότητος δεν είναι δικό του ότι είναι ηλικίας 22 ετών, και κατάγεται από χώρα της αφρικανικής ηπείρου. Τα στοιχεία εντοπίζονται στο σύστημα της αρχής ασύλου η αίτηση του όμως είναι ακόμη υπό εξέταση. Αυτό παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο το οποίο εξέδωσε εναντίον διάταγμα κράτησης τριών ημερών. 

Σε δεύτερη υπόθεση στις 16:15 το Σάββατο αφίχθη στο αεροδρόμιο Λάρνακας μια κοπέλα από το Κόνγκο που παρουσίασε Βελγική ταυτότητα και από τις προκαταρκτικές εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι είναι γνήσια όμως δεν ανταποκρίνονταν στο πρόσωπο που την κρατούσε. Κατόπιν τούτου αυτή συνελήφθη και ανακρινόμενη παραδέχτηκε ότι είναι ηλικίας 25 ετών κατάγεται από το Κόνγκο και ότι μετέβη από την Τουρκία στις κατεχόμενες περιοχές και ακολούθως πέρασε στις ελεύθερες περιοχές χωρίς να αποταθεί για άσυλο στις αρμόδιες αρχές. Από το σύστημα του αρχείου πληθυσμού δεν εντοπίζονται τα στοιχεία της. Την ίδια μέρα συνελήφθη για αυτόφωρα αδικήματα και αυθημερόν οδηγήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο για τρεις ημέρες  . Εναντίον της διερευνώνται τα αδικήματα της παράνομης εισόδου στο έδαφος της Δημοκρατίας , παράνομη παραμονή στο έδαφος της Δημοκρατίας, και πλαστοπροσωπία.

Εξάλλου σε τρίτη περίπτωση το Σάββατο παρουσιάστηκε στον τομέα των αναχωρήσεων του διεθνούς αερολιμένα Πάφου,για αναχώρηση με προορισμό την Γαλλία άνδρας αφρικανικής καταγωγής ο οποίος παρουσίασε γαλλικό δελτίο ταυτότητας. Κατά τον διαβατηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι εκ πρώτης όψεως το δελτίο ταυτότητας είναι γνήσιο όπως το πρόσωπο που το είχε στην κατοχή του ήταν διαφορετικό από το πρόσωπο που απεικονίζετο στην φωτογραφία λόγω κάποιων διαφορών. Ανακρινόμενος προφορικά ανέφερε το πραγματικό του όνομα,  λέγοντας επίσης  πως είναι ηλικίας 27 ετών και κατάγεται από χώρο της αφρικανική ηπείρου το Κόνγκο. Ανέφερε επίσης ότι πριν τέσσερις ημέρες πέρασε από τις κατεχόμενες στις ελεύθερες περιοχές , και ότι τόσο τη ταυτότητα όσον και την άδεια οδηγού που κρατούσε την αγόρασε από άγνωστο πρόσωπο στα κατεχόμενα για το ποσό των 250 δολαρίων. Από εξετάσεις που έγιναν δεν εντοπίζονταν τα στοιχεία του στο αρχείο πληθυσμού και μετανάστευσης. Αυτός συνελήφθη και τελεί υπό τριήμερη κράτηση με δικαστική απόφαση.   

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Πρωτοτυπία ΔΗΠΑ για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων  για τις ευρωεκλογές

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει πως εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ



Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Σηκώνει άγκυρα στις 29 Μαΐου το επιβατικό οχηματαγωγό Daleela για το πρώτο δρομολόγιο της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης με τον Πειραιά για τη νέα σεζόν και όπως όλα δείχνουν το ενδιαφέρον φέτος είναι αρκετά αυξημένο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top