Το ΥΠΟΙΚ χαιρετίζει την καταρχήν έγκριση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Κύπρου

Το ΥΠΟΙΚ χαιρετίζει την καταρχήν έγκριση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Κύπρου

Το Υπουργείο Οικονομικών χαιρετίζει τη σημερινή απόφαση του Συμβουλίου Ecofin, η οποία ανοίγει το δρόμο για υλοποίηση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Κύπρου, συνολικού ύψους €1,2 δις.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου, η Κύπρος αναμένεται να λάβει ως προκαταβολή ποσό ύψους €157 εκ. περίπου μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
 
Σημειώνεται ότι μέσα από την υλοποίηση 58 συνολικά μεταρρυθμίσεων και 75 επενδύσεων, το Σχέδιο θα δώσει την αναγκαία ώθηση στην κυπριακή οικονομία να διεξέλθει των προκλήσεων που προκάλεσε η πανδημική κρίση, συμβάλλοντας καθοριστικά στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της και στην ενίσχυση των μεσοπρόθεσμων προοπτικών ανάπτυξής της. 

Σε σημερινή συνεδρία του, η οποία έλαβε χώρα υπό μορφή τηλεδιάσκεψης, το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (ECOFIN) συζήτησε τα εθνικά Σχέδια Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας τεσσάρων κρατών-μελών: της Κύπρου, της Κροατίας, της Λιθουανίας και της Σλοβενίας.

Τα τέσσερα προγράμματα έχουν λάβει την καταρχήν έγκριση του Συμβουλίου, η οποία αναμένεται να επιβεβαιωθεί μέσω γραπτής διαδικασίας που έχει τεθεί σε ισχύ και θα ολοκληρωθεί στις 28 Ιουλίου 2021. Με την ολοκλήρωση της γραπτής διαδικασίας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προχωρήσει στη σύναψη διμερών συμφωνιών χρηματοδότησης με έκαστο κράτος μέλος, οι οποίες θα επιτρέψουν την εκταμίευση των πρώτων κονδυλίων για χρηματοδότηση και υλοποίηση των εθνικών σχεδιασμών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Φορολογική μεταρρύθμιση: Αισιόδοξος για τήρηση χρονοδιαγραμμάτων ο Κεραυνός

Φορολογική μεταρρύθμιση: Αισιόδοξος για τήρηση χρονοδιαγραμμάτων ο Κεραυνός

Την αισιοδοξία του για την εφαρμογή της φορολογικής μεταρρύθμισης εντός των χρονοδιαγραμμάτων, εξέφρασε ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός, σε δηλώσεις μετά από συνάντηση με την ΟΕΒ, υπό τον Πρόεδρό της Γιώργο Παντελίδη, ο Υπουργός είπε ότι συζήτησαν για την υπό εξέλιξη διαδικασία για τη φορολογική μεταρρύθμιση και επανέλαβε ότι στόχος της μεταρρύθμισης είναι δικαιότερη κατανομή του φορολογικού βάρους, η ενίσχυση των επιχειρήσεων και η ενθάρρυνση του επιχειρείν, η διατήρηση της ανταγωνιστικότητας  της οικονομίας ώστε να μπορεί να δέχεται ξένες επενδύσεις που συνεισφέρουν στο οικονομικό γίγνεσθαι.

BEST OF TOTHEMAONLINE