Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports Socialista lifenewscy ARJ Radio

Την υποψηφιότητα του για την θέση του Προέδρου του ΚΣ ΕΔΕΚ εξήγγειλε ο Γ. Βαρνάβας

27.07.2021
12:35
Πολιτική

Ο πρώην Βουλευτής του Κ.Σ.ΕΔΕΚ Γιώργος Βαρνάβας εξήγγειλε την Τρίτη την υποψηφιότητα του για την θέση του Προέδρου του Κινήματος. Αναφέρθηκε σε «περιθωριοποίηση στελεχών» και «μονομερείς αποφάσεις» του νυν Προέδρου, ενώ είπε ότι είπε το Κίνημα «δεν είναι περιουσιακό στοιχείο κανενός».

 
Σε σημερινές του δηλώσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση, ο κ. Βαρνάβα είπε ότι η ιστορική πολιτική δύναμη της αντίστασης, των Κοκκινοσκούφηδων του Βάσου Λυσσαρίδη, των αγώνων για Δημοκρατία και Δικαιοσύνη, καλείται σήμερα να φυλάει Θερμοπύλες και να υπερασπίζεται τα δίκαια του λαού μας και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας, έναντι της πολιτικής που ακολουθεί η κατοχική δύναμη της Τουρκίας και οι ξένοι παράγοντες που κατά καιρούς, με τα άνομα σχέδια τους, προσπαθούν να καταλύσουν την νόμιμη Κυπριακή Δημοκρατία και να δημιουργήσουν ένα έκτρωμα ,το όποιο με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει στην πλήρη τουρκοποίηση της πατρίδας μας.
 
«Για να μπορέσει το Κίνημα να διαδραματίσει τον καθοριστικό του ρόλο και να επιτύχει τους στόχους του στο εθνικό μας πρόβλημα και στην κοινωνία, θα πρέπει να ενδυναμωθεί και να αναπτυχθεί μέσα στην ίδια την κοινωνία των πολιτών, της οποίας η στήριξη είναι αυτή που θα καθορίσει τον ρυθμιστικό του ρόλο. Αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί εάν μέσα στο ίδιο το Κίνημα δεν επικρατεί η συναγωνιστικότητα, η αλληλεγγύη, ο σεβασμός στην λειτουργία των συλλογικών οργάνων, ο σεβασμός στην αντίθετη άποψη, ο σεβασμός στις αρχές και τις αξίες τις οποίες μας μεταλαμπάδευσε ο Βάσος Λυσσαρίδης, η ηθική και γενικότερα η ενότητα ανάμεσα στα μέλη και τα στελέχη του Κινήματος, η Δημοκρατία και η διαφάνεια», πρόσθεσε.
 
Δυστυχώς, συνέχισε ο κ. Βαρνάβα, τα τελευταία χρόνια τίποτα από τα πιο πάνω δεν επικράτησε μέσα στο Κίνημα, με αποτέλεσμα η εσωστρέφεια και η καταδίωξη να είναι τα χαρακτηριστικά φαινόμενα τα οποία οδήγησαν στα μειωμένα ποσοστά και στην αποψίλωση του Κινήματος.
 
«Οι διαγραφές, ο αποκλεισμός και η περιθωριοποίηση στελεχών, οι μονομερείς αποφάσεις του Προέδρου με τους συνεπικουρούμενους του, η λήψη αποφάσεων από αναρμόδια πρόσωπα του κύκλου του Προέδρου, η υποβάθμιση των συλλογικών οργάνων σε βαθμό που να συνεδριάζουν σπάνια και να ενημερώνονται απλά για συμφωνίες που ήδη υπεγράφησαν και για ήδη ειλημμένες αποφάσεις, η καταστρατήγηση του Καταστατικού του Κινήματος, ακόμη και από τον ίδιο τον Πρόεδρο, ο εκφοβισμός του έμμισθου προσωπικού και ως αποκορύφωμα η κατάχρηση κομματικών χρημάτων για ιδίων όφελος  από τον Οικονομικό Διευθυντή του Κινήματος, στενότατου συνεργάτη του Προέδρου, είναι η σημερινή κατάσταση που επικρατεί μέσα στο Κίνημα», συμπλήρωσε.
 
Όπως είπε ο κ. Βαρνάβα, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα πιο πάνω «και νιώθοντας το αίσθημα της ευθύνης έναντι του Σοσιαλιστικού Κινήματος μας, έναντι του Ιδρυτή του Κινήματος Βάσου Λυσσαρίδη, έναντι των Εδεκιτών αντιστασιακών που έδωσαν την ζωή τους για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας, έναντι των ιδεολόγων απλών μελών και στελεχών του Κινήματος, οι οποίοι ανιδιοτελώς και αφιλοκερδώς αγωνίστηκαν και πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους ώστε το Κίνημα να μεγαλώσει και να προσφέρει μέσω της σοσιαλιστικής του ιδεολογίας στην κυπριακή κοινωνία, έναντι της Νεολαίας του Κινήματος μας που οραματίζεται ένα καλύτερο αύριο για όλους τους νέους της Κύπρου, αποφάσισα όπως στο επικείμενο Εκλογικό Συνέδριο διεκδικήσω την θέση του  Προέδρου του Κινήματος».

Αφού αναφέρθηκε στους στόχους του, ο κ. Βαρνάβα είπε ότι το Κίνημα «δεν είναι περιουσιακό στοιχείο κανενός» και απηύθυνε προσκλητήριο σε όλους τους Εδεκίτες και Εδεκίτισες να συσπειρωθούν γύρω από την νέα ηγεσία του Κινήματος, «η οποία θα αναδειχτεί μετά το Εκλογικό Συνέδριο και με συναγωνιστικότητα, αλληλεγγύη και αλληλοσεβασμό να γυρίσουμε σελίδα, για μια ΕΔΕΚ επανενωμένη, ισχυρή και πάνω απ’ όλα δυνατή για να μπορεί να διαδραματίζει τον εθνικό και κοινωνικό της ρόλο, για μια Λεύτερη Πατρίδα, για Δημοκρατία και Δικαιοσύνη, για Κοινωνική Αλληλεγγύη, για μια καλύτερη Κύπρο του σήμερα και του αύριο , για μας και τις Νέες Γενιές που θα έρθουν».