Την αναβάθμιση των διμερών σχέσεων συζήτησαν η Πρόεδρος Βουλής και ο Πρέσβης Σαουδικής Αραβίας

Την αναβάθμιση των διμερών σχέσεων συζήτησαν η Πρόεδρος Βουλής και ο Πρέσβης Σαουδικής Αραβίας

Τη βούλησή του για περαιτέρω αναβάθμιση των διμερών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Σαουδικής Αραβίας, σε όλα τα επίπεδα, περιλαμβανομένου του κοινοβουλευτικού, εξέφρασε ο πρέσβης του Βασιλείου Khaled AlSharif σε συνάντησή του με την Προεδρεύουσα της Κυπριακής Δημοκρατίας, Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου.

Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε εκτίμηση για τη σταθερή στήριξη της Σαουδικής Αραβίας προς την Κύπρο και ειδικότερα όσον αφορά στο κυπριακό πρόβλημα. Υπογραμμίζοντας τους φιλικούς δεσμούς μεταξύ της Κύπρου και της Σαουδικής Αραβίας η κ. Δημητρίου επεσήμανε την ανάγκη για περαιτέρω σύσφιξή τους, με στόχο την αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν.

Η Πρόεδρος της Βουλής τόνισε τη σημασία συχνότερων επαφών μεταξύ δύο των Κοινοβουλίων μέσω της προώθησης συνεργειών και κοινών δράσεων σε σωρεία τομέων, όπως η ενέργεια, η εκπαίδευση και οι πράσινες πολιτικές.

Ο κ. AlSharif σημείωσε ότι Σαουδική Αραβία και Κύπρος μοιράζονται τις ίδιες αξίες και εξήρε τον σημαντικό ρόλο που η Κύπρος διαδραματίζει, ως κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσον αφορά στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εξέφρασε, τέλος, τη βούληση για περαιτέρω αναβάθμιση των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, σε όλα τα επίπεδα, περιλαμβανομένου του κοινοβουλευτικού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Γεραπετρίτης: «Η Κύπρος δέχεται υβριδική επίθεση - Καμιά συζήτηση με την Τουρκία σε θέματα κυριαρχίας»

Γεραπετρίτης: «Η Κύπρος δέχεται υβριδική επίθεση - Καμιά συζήτηση με την Τουρκία σε θέματα κυριαρχίας»

H Ελλάδα θα προχωρήσει και σε περαιτέρω επέκταση των χωρικών της υδάτων, χωρίς καμία έκπτωση σε θέματα κυριαρχίας, είπε στη Βουλή ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Γεραπετρίτης, τονίζοντας ότι η κυριαρχία της χώρας είναι «κόκκινη γραμμή» και δεν τίθεται σε διαπραγμάτευση με την Τουρκία.

BEST OF TOTHEMAONLINE

The Streisand-Karsera Effect

The Streisand-Karsera Effect