ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Εργασίας: Ουσιαστική μείωση εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενών τα τελευταία δέκα χρόνια

Υπ. Εργασίας: Ουσιαστική μείωση εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενών τα τελευταία δέκα χρόνια

Στρατηγική επιδίωξη της πολιτικής του Υπουργείου Εργασίας παραμένει η ουσιαστική μείωση του αριθμού, της σοβαρότητας και των συνεπειών των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών, ανέφερε σήμερα η αρμόδια Υπουργός Ζέτα Αιμιλιανίδου, στο διεθνές συνέδριο για την ασφάλεια και υγεία στις κατασκευές «Συντήρηση – Μετατροπή – Κατεδάφιση».

Σε χαιρετισμό που διάβασε εκ μέρους της ο ΓΔ του Υπουργείου, η κ. Αιμιλιανίδου είπε πως κατά τη δεκαετία 2004 – 2014 ο δείκτης συχνότητας των ατυχημάτων στις κατασκευές έχει μειωθεί πέραν του 50% και η μείωση αυτή δεν σχετίζεται με τη μείωση του κύκλου εργασιών στον κατασκευαστικό τομέα, παρόλα αυτά ουδείς εξ ημών δικαιούται να εφησυχάζει, υπέδειξε.

Όπως ανέφερε, τα έργα συντήρησης, μετατροπής και κατεδάφισης υφιστάμενων κατασκευών αποτελούν την πλειοψηφία των έργων που εκτελούνται σήμερα μετά τις συνθήκες της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης και στα έργα αυτά υπάρχουν αυξημένοι ειδικοί κίνδυνοι.

Η Υπουργός σημείωσε ότι η ανάγκη για εντατικοποίηση των προσπαθειών για διατήρηση ψηλών επιπέδων ασφάλειας και υγείας, καθίσταται ακόμα πιο επιτακτική στον τομέα των κατασκευών, αφού αυτός ο τομέας αποτελεί διαχρονικά τομέα υψηλού κινδύνου.

Η κ. Αιμιλιανίδου είπε ότι το Υπουργείο, εφαρμόζοντας τη Στρατηγική για Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία 2013 – 2020, δίνει ιδιαίτερη σημασία στη συνεργασία με όλους τους κοινωνικούς εταίρους και με πολλούς άλλους φορείς και επαγγελματικές οργανώσεις.

“Στις μέρες μας, οι εργαζόμενοι αγωνιούν για τη διατήρηση της εργασίας τους και οι άνεργοι για την εξασφάλιση μιας θέσης εργασίας. Αυτή τους όμως η ανάγκη δεν πρέπει σε οποιαδήποτε περίπτωση να τυγχάνει εκμετάλλευσης από οποιονδήποτε, με την υποβάθμιση των επιπέδων ασφάλειας και υγείας στην εργασία” είπε η Υπουργός, σημειώνοντας πως ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον, χωρίς κινδύνους για την υγεία, δεν αυξάνει το κόστος της επιχείρησης, αντίθετα, οι ασφαλείς εργασιακές συνθήκες είναι ουσιωδώς συνυφασμένες με την αύξηση της παραγωγικότητας, γεγονός το οποίο καθιστά την επιχείρηση πιο ανταγωνιστική.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top