Καταστροφικές πυρκαγιές στον Λίβανο, ένας πυροσβέστης νεκρός

Καταστροφικές πυρκαγιές στον Λίβανο, ένας πυροσβέστης νεκρός

Καταστροφικές πυρκαγιές έχουν μετατρέψει σε στάχτη μεγάλες εκτάσεις των πευκοδασών του Λιβάνου, στο βόρειο τμήμα της χώρας, σκοτώνοντας τουλάχιστον έναν πυροσβέστη και αναγκάζοντας κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, έγινε σήμερα γνωστό από το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων της χώρας.


Η πυροσβεστική υπηρεσία και ο στρατός προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τις φωτιές, τις οποίες αναζωπυρώνουν οι θυελλώδεις άνεμοι, σε χωριά στην περιοχή Ακάρ, στο βόρειο τμήμα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων. Ο πρόεδρος Μισέλ Αούν έδωσε εντολή στους επικεφαλής του στρατού και της πολιτικής προστασίας να πάρουν βοήθεια από την Κύπρο, η οποία προηγούμενα χρόνια έχει στείλει ελικόπτερα στις δασικές πυρκαγιές που μαίνονταν ανεξέλεγκτα.

ΠΗΓΗ: Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βουλευτικές: Αποχή, θυμός και ρευστή ψήφος, καθοριστικοί παράγοντες για ανατροπή του πολιτικού σκηνικού - Το μήνυμα που τα κόμματα συνεχίζουν να αγνοούν

Βουλευτικές: Αποχή, θυμός και ρευστή ψήφος, καθοριστικοί παράγοντες για ανατροπή του πολιτικού σκηνικού - Το μήνυμα που τα κόμματα συνεχίζουν να αγνοούν

Η αποχή δεν είναι απλώς ένας αριθμός. Είναι μήνυμα. Και στις βουλευτικές εκλογές του 2021, το μήνυμα αυτό έγινε πιο ηχηρό από ποτέ. Πάνω από ένας στους τρεις πολίτες επέλεξε να μην πάει στις κάλπες. Δεν πρόκειται για αδιαφορία με την απλοϊκή έννοια που συχνά της αποδίδεται. Πρόκειται για μια συνειδητή στάση, που κρύβει θυμό, απογοήτευση και βαθιά απαξίωση προς το πολιτικό σύστημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE