Καταστροφικές πυρκαγιές στον Λίβανο, ένας πυροσβέστης νεκρός

Καταστροφικές πυρκαγιές στον Λίβανο, ένας πυροσβέστης νεκρός

Καταστροφικές πυρκαγιές έχουν μετατρέψει σε στάχτη μεγάλες εκτάσεις των πευκοδασών του Λιβάνου, στο βόρειο τμήμα της χώρας, σκοτώνοντας τουλάχιστον έναν πυροσβέστη και αναγκάζοντας κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, έγινε σήμερα γνωστό από το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων της χώρας.


Η πυροσβεστική υπηρεσία και ο στρατός προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τις φωτιές, τις οποίες αναζωπυρώνουν οι θυελλώδεις άνεμοι, σε χωριά στην περιοχή Ακάρ, στο βόρειο τμήμα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων. Ο πρόεδρος Μισέλ Αούν έδωσε εντολή στους επικεφαλής του στρατού και της πολιτικής προστασίας να πάρουν βοήθεια από την Κύπρο, η οποία προηγούμενα χρόνια έχει στείλει ελικόπτερα στις δασικές πυρκαγιές που μαίνονταν ανεξέλεγκτα.

ΠΗΓΗ: Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ξεκάθαρο μήνυμα για το Κυπριακό: «Λύση με δικαιώματα για όλους και χωρίς τουρκικά στρατεύματα»

Ξεκάθαρο μήνυμα για το Κυπριακό: «Λύση με δικαιώματα για όλους και χωρίς τουρκικά στρατεύματα»

Ζητούμενο είναι να συνεχίσουμε την προσπάθεια για επίλυση του Κυπριακού με τρόπο που να διασφαλίζει τα δικαιώματα όλων των νομίμων κατοίκων της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε την Παρασκευή, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στην παρουσίαση του βιβλίου της Δέσπως Κόνιζου Λοϊζιά «Οι γίγαντες των Βορείων Προαστίων», στη Λευκωσία.

BEST OF TOTHEMAONLINE