Στην Κύπρο σήμερα για επίσημη επίσκεψη ο Υπουργός Άμυνας της Σλοβακίας

Στην Κύπρο σήμερα για επίσημη επίσκεψη ο Υπουργός Άμυνας της Σλοβακίας

Ο Υπουργός Άμυνας της Σλοβακίας, Jaroslav Nad πραγματοποιεί σήμερα επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας, στις 12.00 ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης θα υποδεχτεί τον ομόλογό του στο προαύλιο του Υπουργείου Άμυνας.

Ο κ. Πετρίδης θα έχει στην συνέχεια κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Σλοβάκο Υπουργό. Ακολούθως θα πραγματοποιηθεί διμερής συνάντηση των αντιπροσωπειών των δύο Υπουργείων, κατά την οποία θα συζητηθούν θέματα διμερούς αμυντικής συνεργασίας και τρόποι περαιτέρω ενδυνάμωσής της.

Στις 13.00 οι δύο Υπουργοί θα υπογράψουν Μνημόνιο Συναντίληψης, με στόχο τη θεσμοθέτηση γενικών αρχών και διαδικασιών προώθησης της αμυντικής και στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, ενώ στις 13.15 οι θα προβούν σε δηλώσεις.

Στη συνέχεια ο Jaroslav Nad, θα παρευρεθεί σε εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 20 χρόνων συνεισφοράς και συμμετοχής της Σλοβακίας στην UNFICYP.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Η Προεδρία της ΕΕ, οι εκλογές στα κατεχόμενα και η νέα διευρυμένη συνάντηση για το Κυπριακό

ΠτΔ: Η Προεδρία της ΕΕ, οι εκλογές στα κατεχόμενα και η νέα διευρυμένη συνάντηση για το Κυπριακό

Αναφορικά με την ημερομηνία διεξαγωγής της νέας πενταμερούς για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατία Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε πως αναμένουμε τα Ηνωμένα Έθνη να προβούν σε σχετικές ανακοινώσεις.