Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy Socialista
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ανακοίνωση με ύφος Πεζοδρομίου από το ΥΠΕΣ -Η «πληρωμένη» απάντηση από τους Δικηγόρους

Η ανακοίνωση με ύφος  Πεζοδρομίου από το ΥΠΕΣ -Η «πληρωμένη» απάντηση από τους  Δικηγόρους

Σκληρή απάντηση στην άνευ προηγούμενου ανακοίνωση του ΥΠΕΣ νωρίτερα σήμερα,έδωσε το Δικηγορικό Γραφειο ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ & ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΕΠΕ.

Οι Δικηγόροι τοποθετούνται σε ολα τα σημεια τα ποια θίγει το Υπουργειο Εσωτερικών και βάζουν τα πραγματα στη θέση τους.
Αφορμή για ολα αυτά,το χθεσινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Themaonline με τίτλο «Ο Νουρής, “το καβαλημένο καλάμι” και το ΥΠΕΣ στον αυτόματο πιλότο - Χωρίζουν οικογένεια διάσημου κομμωτή»

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

Κύριοι ή κυρίες που σοφιστίκατε και συνετάξατε την ανακοίνωση εκ μέρους του ΥΠΕΣ, το ύφος και το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του ΥΠΕΣ δεν περιποιεί τιμή σε μια κρατική υπηρεσία που εκπροσωπεί την Κυπριακή Δημοκρατία και δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε με το ίδιο ύφος και στο επίπεδο το οποίο εσείς ισοπεδώσατε.

Σε γυάλινα σπίτια δυστυχώς, φαίνεται ότι ζουν οι καλοβολεμένοι του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης, οι οποίοι ούτε στον κόπο να απαντήσουν τα τηλέφωνα στους πολίτες αυτής της χώρας δεν μπαίνουν (και προκαλούμε τον οποιοδήποτε να δοκιμάσει να επικοινωνήσει με τους αριθμούς που βρίσκονται αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Τμήματος 100 φορές να δούμε αν θα καταφέρουν να επικοινωνήσουν με κάποιον).

Και για να μην αφήνονται λάθος εντυπώσεις για τα πραγματικά γεγονότα και διαδραματισθέντα, εξηγούμε πως ακριβώς έγιναν τα πράγματα:

(α)       Τα δικηγορικά μας γραφεία προ ενάμιση μήνα, δια μέσω της ιστοσελίδας του Τμήματος Μετανάστευσης, έκλεισαν ραντεβού με σκοπό την καταχώρηση αίτησης ανανέωσης της υφιστάμενης άδειας παραμονής της οικογένειας του πελάτη μας στα πλαίσια της διαδικασίας οικογενειακής επανένωσης η οποία λήγει στις 03/08/2021.

(β)       Σύμφωνα με τον περί Αλλοδαπών και Μεταναστεύσεως Νόμο (ΚΕΦ.105) ο οποίος και διέπει τη διαδικασία:

            «Υποβολή της αίτησης για την άσκηση του δικαιώματος οικογενειακής επανένωσης. 18ΛΑ.- (1) Η αίτηση υπoβάλλεται από το συντηρούντα και εξετάζεται, όταv τα μέλη της oικoγέvειας διαμένουν εκτός της Δημοκρατίας».

            Παρόμοιες πρόνοιες υπάρχουν, όχι μόνο σε όλα τα άρθρα τα οποία αφορούν στην οικογενειακή επανένωση, αλλά και στην ίδια την αίτηση με αρ. MFR1 που αναφέρει «α) τα μέλη της οικογένειας που περιλαμβάνονται στην αίτηση θα πρέπει να βρίσκονται εκτός Κύπρου».

            Πανομοιότυπη πρόνοια εντοπίζεται και στην Ευρωπαϊκή Οδηγία που διέπει το ζήτημα και αναφέρει «Μόλις η αίτηση οικογενειακής επανένωσης γίνει δεκτή, το ενδιαφερόμενο κράτος μέλος επιτρέπει την είσοδο του μέλους ή των μελών της οικογένειας».

Να τονίσουμε ότι με βάση το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο στο οποίο γίνεται αναφορά στην ανακοίνωση του ΥΠΕΣ ελαφρά τη καρδία, η Κυπριακή Δημοκρατία ΟΦΕΙΛΕΙ να δημιουργήσει ένα σύστημα αποτελασματικών, διαφανών και δίκαιων κανόνων που να διέπουν την εξέταση αιτήσεων οικογενειακής επανένωσης, καθώς και την είσοδο και τη διαμονή των μελών της οικογένειας «προκειμένου να προσφέρουν το κατάλληλο επίπεδο ασφάλειας του δικαίου στους ενδιαφερομένους».

(γ)        Παρά τα ανωτέρω, όταν μετέβη δικηγόρος του γραφείου μας στο εν λόγω Τμήμα κατά το καθορισμένο ραντεβού αλλά και τις επόμενες μέρες όταν μάταια προσπαθούσαμε να κλείσουμε ραντεβού πριν λήξει η υφιστάμενη άδεια της οικογένειας, συναντήσαμε, όχι κλειστή πόρτα, ΚΛΕΙΣΤΗ ΚΑΜΑΡΟΠΟΡΤΑ, ΥΨΩΜΕΝΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ και την πάγια τακτική που ακολουθείται από το συγκεκριμένο Τμήμα, δηλαδή τη σαθρή και βραχυκυκλωμένη, επιπόλαια και χωρίς ενδιαφέρον για τον αντίκτυπο στην κοινωνία και οικονομία του τόπου. Το βροντερό «όχι» στην καταχώρηση της αίτησης είχε ως πρόφαση ότι έπρεπε ΟΛΗ η οικογένεια να είναι στην Κύπρο για να δεχτούν την αίτηση (σημειώνεται ότι η οικογένεια βρισκόταν στο εξωτερικό για ιατρικούς λόγους και έχουν 3 παιδιά κάτω των 5 ετών). Όταν σε ερώτηση προς την υπεύθυνη του Τμήματος κα. Παναγιώτα Φωτίου «που προνοείται στο Νόμο ότι πρέπει να είναι στην Κύπρο;» η απάντηση ήταν «σας αντιστρέφω το ερώτημα: που προνοείται ότι δεν πρέπει»;

            Έχουμε παραθέσει τις πρόνοιες του Νόμου και της Ευρωπαϊκής Οδηγίας και προκαλούμε να μας απαντήσουν πού ακριβώς βρίσκεται αυτή η νομοθετημένη πρόνοια.

Και παρόλα αυτά, παρατηρούμε ότι με θράσος εκδίδεται επίσημο ανακοινωθέν ότι ζητούμε από το Τμήμα να παρανομήσει επειδή ο πελάτης μας είναι διεθνούς φήμης!

Τονίζουμε ότι ο πελάτης μας δεν ζήτησε, ούτε διαβατήριο, αλλά ούτε και προνομιακή μεταχείριση. Πρόθεση του ιδίου ήταν να μεταφέρει λόγω εγγύτητας της Κύπρου αλλά και των φιλικών του δεσμών με Κύπριους πολίτες, μέρος της βάσης των επιχειρήσεων του από την Ιταλία, τη Γαλλία και το Λίβανο.

Μάλιστα σήμερα, βρίσκονται στην Κύπρο και έχουν ενοικιαστεί 30 δωμάτια σε γνωστό ξενοδοχείο της Λάρνακας, όπου ο βοηθός του πελάτη μας παραδίδει μαθήματα σε κομμωτές οι οποίοι έχουν προσέλθει στην Κύπρο από το εξωτερικό για σκοπούς εκμάθησης. Πέραν τούτου, έχει ενοικιάσει και εκμισθώσει τεράστιες αποθήκες και μεγάλα υποστατικά για σκοπούς δημιουργίας σχολής κομμωτικής όπου η Κύπρος θα είχε την ευκαιρία να φιλοξενεί εκατοντάδες κομμωτές από όλο τον πλανήτη με μεγάλα έσοδα για την Κυπριακή Δημοκρατία αλλά και τη δημιουργία δεκάδων θέσεων εργασίας.

Σε γυάλινα σπίτια ζουν αυτοί οι οποίοι καταχωρούσαν και αποδέχονταν συλλήβδην αιτήσεις πολιτογράφησης (4,000) εκ των οποίων το 50% ήταν παράνομες. Σε γυάλινα σπίτια ζουν αυτοί που με παχουλούς μισθούς κάθονται πίσω από τα γραφεία τους και όταν μετά από απαίτηση τους μετέβη η σύζυγος του πελάτη μας στην Κύπρο για να είναι παρούσα κατά την υποβολή της αίτησης, ούτε αυτό τους ικανοποίησε και όταν τους είπαμε τι άλλο χρειάζεστε, μας ανέφεραν ότι θα φύγουν με άδεια και θα επανέλθουν το Σεπτέβρη.

Οφείλουν επιτέλους να αντιληφθούν οι Δημόσιοι Υπάλληλοι του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης ότι είναι civil servants, δηλαδή υπηρέτες του λαού και όχι εμείς οι λοιποί υπηρέτες αυτών.

Λυπούμαστε για το ήθος της ανακοίνωσης του ΥΠΕΣ και ας αναλογιστεί ο κάθε λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος ποιός ζει σε γυάλινο σπίτι. Όταν θα έπρεπε μετά το σκάνδαλο των διαβατηρίων, να υπάρχουν σωρηδών παραιτήσεις και ακόμα και συλλήψεις στο ΥΠΕΣ. Ατυχής και προσβλητική η απόδοση στο γραφείο μας του χαρακτηρισμού ‘γυάλινο σπίτι’ γιατί τα δικηγορικά μας γραφεία δημιουργήθηκαν μετά τη προσφυγιά και με μόχθο και ιδρώτα το γραφείο μας βρίσκεται εδώ που βρίσκεται, χωρίς να του έχει χαριστεί κανένας.

Όσον αφορά τον πελάτη μας, να μην αγχώνονται γιατί ο ίδιος μας έχει αναφέρει ότι κανένα πρόβλημα υπάρχει και αν αυτό τελικά είναι η επιθυμία της κας. Παναγιώτας Φωτίου, οι συμφωνίες για ενοικίαση των κτηρίων για σκοπούς δημιουργίας σχολής εκπαίδευσης κομμωτών θα τερματιστούν ενόψει της αντιμετώπισης του από το Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης στην παρουσία των κύπριων πολιτών που εργοδοτούνται προς τούτο και μάλιστα θα κινηματογραφηθούν και θα αποσταλούν στο Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης ούτως ώστε η κα. Παναγιώτα Φωτίου και οι λοιποί του τμήματός της, να συνεισφέρουν οικονομικά και να βοηθήσουν τους Κύπριους πολίτες που θα μείνουν άνεργοι.

Λυπούμαστε πολύ γιατί αναγκαστήκαμε να ρίξουμε το επίπεδο της επιστολής μας, παραταύτα είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε στο ίδιο επίπεδο που εκδόθηκε το ανακοινωθέν.

 

Με εκτίμηση,

 

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ & ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΕΠΕ

Δικηγόροι – Νομικοί Σύμβουλοι

 

Διαβάστε ΕΔΩ την ανακοίνωση από το Υπουργείο Εσωτερικών

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top