ΔΙΕΘΝΗ

Τοιχογραφία στη Γαλλία για την Τιφέν Βερόν που εξαφανίστηκε πριν 3 χρόνια στην Ιαπωνία

Τοιχογραφία στη Γαλλία για την Τιφέν Βερόν που εξαφανίστηκε πριν 3 χρόνια στην Ιαπωνία

Από σήμερα όποιος φτάσει στο σιδηροδρομικό σταθμό της γαλλικής πόλης Πουατιέ θα αντικρίσει μια γιγάντια τοιχογραφία που απεικονίζει το βλέμμα μια από τις κατοίκους της πόλης.

Της Τιφέν Βερόν που εξαφανίστηκε πριν τρία χρόνια στην Ιαπωνία και τα ίχνη της ακόμη αγνοούνται. Το Σάββατο, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατά την επίσκεψή του στην Ιαπωνία συζήτησε την υπόθεση με τον Ιάπωνα Πρωθυπουργό, Γιοσιχίντε Σούγκα, και, σύμφωνα με τη γαλλική προεδρία, ζήτησε "την πλήρη συνεργασία των ιαπωνικών εκτελεστικών και δικαστικών αρχών".

Η κυρίως ασπρόμαυρη με χρωματιστά μέρη τοιχογραφία κατά της λήθης ζωγραφίστηκε εθελοντικά από τον καλλιτέχνη γκράφιτι της πόλης Ρεμπέ σε έναν τοίχο κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό με την υποστήριξη του δημαρχείου.

"Ένα τοίχος σε ένα από τα κύρια σημεία διέλευσης σε πολλούς οδικούς άξονες του Πουατιέ, δίνει στην Τιφέν τεράστια προβολή", είπε η αδελφή της, Σιμπίλ Βερόν στο Γαλλικό Πρακτορείο. Ένας "μόνιμος τοίχος", ζωγραφισμένος με μια μόνιμη τοιχογραφία, "επειδή θα ήταν κρίμα να εξαφανιστεί το πορτρέτο, σε περίπτωση ενός τοίχου `ελεύθερης έκφρασης`", σημείωσε ο Νταμιάν Έ Βερόν, ο μεγαλύτερος αδελφός της εξαφανισμένης Τιφέν.

"Η ιδέα απεικόνισης του βλέμματός της μας γοήτευσε αμέσως, αλλά να βλέπουμε εδώ το βλέμμα της Τιφέν, είναι αρκετά συγκινητικό", παραδέχθηκε.

Η Τιφέν Βερόν μια 36χρονη σχολική βοηθός, η οποία υπέφερε από επιληψία, εξαφανίστηκε στις 29 Ιουλίου 2018, δύο ημέρες μετά την άφιξή της στην Ιαπωνία όπου είχε πάει για διακοπές.

Η γυναίκα εξαφανίστηκε χωρίς να αφήσει ίχνος, στο Νίκο, μια ήρεμη τουριστική πόλη βόρεια του Τόκιο, που περιβάλλεται από λόφους και δάση με διάσημους ιερούς τόπους. Στο ξενοδοχείο της, οι ερευνητές βρήκαν ένα διαβατήριο, μια βαλίτσα και ένα προσεκτικά προετοιμασμένο πρόγραμμα περιήγησης, καθιστώντας απίθανη την αυτοκτονία ή την εκούσια εξαφάνιση.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης (24/4) στην επαρχία Πάφου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top