Ομολογία ενοχής για τρομοκρατικά αδικήματα από Βρετανό κυπριακής καταγωγής

Ομολογία ενοχής για τρομοκρατικά αδικήματα από Βρετανό κυπριακής καταγωγής

Η τ/κ εφημερίδα «Αβρούπα» γράφει ότι το «τμήμα προστασίας του περιβάλλοντος» ανακοίνωσε ότι παρατηρήθηκε αλλαγή στην ποιότητα του αέρα στα κατεχόμενα ως αποτέλεσμα των πυρκαγιών που μαίνονται στην Τουρκία.

Όπως μεταδίδει το ΓΤΠ, σχολιάζοντας δημοσιεύματα περί ρύπανσης της ατμόσφαιρας χθες στα κατεχόμενα, το «τμήμα» ανακοίνωσε ότι από τις 28 Ιουλίου 2021 στις 19.00 το βράδυ παρατηρήθηκε αύξηση στη συγκέντρωση ρύπων αερίου και σκόνης.
 
Η αυξημένη συγκέντρωση ρύπων συνεχίστηκε μέχρι τις 05.00 στις 29 Ιουλίου προτού αρχίσει να υποχωρεί, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι οι απανωτές πυρκαγιές στην Τουρκία ξέσπασαν στις περιοχές της Μεσογείου και του Αιγαίου. Πενήντα οκτώ δασικές πυρκαγιές είχαν ως αποτέλεσμα να εκκενωθούν σπίτια και χωριά, να γίνουν στάχτη σημαντικές δασικές εκτάσεις και να χάσουν την ζωή τους τρία άτομα.
 
Ενδιαφέρουσα χαρακτηρίζει η εφημερίδα την αντίδραση του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τις πυρκαγιές.
 
Ο βουλευτής του εν λόγω κόμματος στην πόλη Αϊντίν, Σουλεϊμάν Μπιουμπιούλ κάλεσε τον Υπουργό Γεωργίας και Δασών, Μπεκίρ Πάκντεμιρλι σε παραίτηση, δηλώνοντας ότι ενώ ο Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν μετέβη στην κατεχόμενη Κύπρο με οκτώ αεροπλάνα, μόνο δύο αεροπλάνα επιχειρούν για κατάσβεση της πυρκαγιάς την ώρα που καίγεται η περιοχή Μανάβγκατ στην Αττάλεια.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σχεδόν €1 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης στην Κύπρο, δεν αφήσαμε να χαθεί χρόνος»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σχεδόν €1 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης στην Κύπρο, δεν αφήσαμε να χαθεί χρόνος»

Στο 97,3% αναμένεται να φθάσει η απορρόφηση των πόρων που αναλογούν στην Κύπρο από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με τις συνολικές εισπράξεις να υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν σε περίπου €992 εκατ. μετά και την τελική εκταμίευση που αναμένεται τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE