ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Βαρώσι στο επίκεντρο μηνυμάτων Τατάρ και Σανέρ για τις επετείους της 1ης Αυγούστου

Το Βαρώσι στο επίκεντρο μηνυμάτων Τατάρ και Σανέρ για τις επετείους της 1ης Αυγούστου

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ σε μήνυμα του για τους εορτασμούς της 45ης επετείου της ίδρυσης των «Τουρκοκυπριακών Δυνάμεων Ασφαλείας», της 63ης επετείου της ίδρυσης της TMT και της 450ης επετείου της κατάληψης της Κύπρου από τους Οθωμανούς, είπε ότι δεν θα παραιτηθούν από το «κράτος» τους και την κυριαρχία τους

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Γκιουνές», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο κ. Τατάρ είπε ότι υπάρχουν σε αυτά τα εδάφη εδώ και 450 χρόνια και θα συνεχίσουν να υπάρχουν.

Σε ομιλία του σε τελετή για τους εορτασμούς της 1ης Αυγούστου, ο Ερσίν Τατάρ επέκρινε δημοσίευμα αγγλόφωνης εφημερίδας, χαρακτηρίζοντας το ως «εκπληκτικό». «Το άνοιγμα του Βαρωσιού είναι μέρος μια μεγαλύτερης διάστασης της πολιτικής. Θεωρούν ότι το Βαρώσι είναι δικό τους», υποστήριξε ο Τατάρ, υπενθυμίζοντας εκ νέου ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά που είπε «όχι» στο σχέδιο Ανάν εντάχθηκε στην ΕΕ ως ο μόνος εκπρόσωπος του νησιού, παρόλο που έπρεπε να ζητηθεί η έγκριση της Τουρκίας και του τουρκοκυπριακού λαού για το αυτό το θέμα.

«Δεν θα υποκύψουμε ποτέ σε πιέσεις και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με κάθε είδους μέσου μέχρι την αποδοχή της κυριαρχία μας», επανέλαβε ο κ. Τατάρ υπενθυμίζοντας ότι η μόνη εφικτή λύση στην Κύπρο είναι στη βάση της κυριαρχικής ισότητας δύο κρατών.

Εξάλλου σε μήνυμά του, ο «πρωθυπουργός» Ερσάν Σανέρ, για τις επετείους της 1ης Αυγούστου, υποστήριξε ότι η Κύπρος δεν είναι ελληνική και κανείς να μην αναμένει ότι θα τους υποτάξει υπό την ομπρέλα της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία έχει μετατραπεί σε ένα ελληνικό κράτος.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top