ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσταση εκτελεστικής επιτροπής για το 3,5% των Βαρωσίων αποφάσισαν τα κατεχόμενα

Σύσταση εκτελεστικής επιτροπής για το 3,5% των Βαρωσίων αποφάσισαν τα κατεχόμενα

Τη σύσταση μιας εκτελεστικής επιτροπής για το 3,5% την περιφραγμένης πόλης των Βαρωσίων, το οποίο μονομερώς η Τουρκία εξήγγειλε ότι θα ανοίξει, αποφάσισε το καθεστώς των κατεχομένων.
 

Η επιτροπή θα είναι κάτω από τον «πρωθυπουργό» των κατεχομένων, όπως αποφασίστηκε στο «υπουργικό» που συνήλθε σήμερα.
 
Ο «πρωθυπουργός» Ερσάν Σανέρ δήλωσε ότι οι τρόποι ανταλλαγής, αποζημίωσης και επιστροφής θα εφαρμοστούν στο πλαίσιο των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) και οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα έρχονται αν το επιθυμούν να ζήσουν υπό την διοίκηση του ψευδοκράτους.  Πρόσθεσε επίσης ότι τα ακίνητα του ΕΒΚΑΦ σε εκείνη την περιοχή θα αξιολογηθούν από το «τμήμα βακουφίων».
 
Είπε επίσης ότι  η κατάσταση των κατοικιών στην περιοχή αξιολογείται επίσης από το «υπουργικό συμβούλιο» και ότι η εκτελεστική επιτροπή στην οποία συμμετέχει και ο «δήμος Αμμοχώστου» θα αξιολογήσει την δουλειά που πρέπει να γίνει στην περιοχή.
 
Παράλληλα ο Σανέρ αναφέρθηκε στην πορεία των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού στα κατεχόμενα αναφέροντας ότι 172.000 άτομα έλαβαν την πρώτη δόση και 145.000 ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό τους.
 
Αναφέρθηκε επίσης σε πρόταση προς την επιδημιολογική επιτροπή από τους «υπουργούς», ώστε να επιτρέπεται στους πλήρως εμβολιασμένους να μπαίνουν σε δημόσια κτήρια χωρίς επιπλέον μέτρα, διαφορετικά να έχουν τεστ τριών ημερών. Είπε επίσης ότι οι μη εμβολιασμένοι θα πρέπει να πληρώνουν για το τεστ PCR.
 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top