Χάνει έδαφος στις δημοσκοπήσεις ο υποψήφιος Καγκελάριος των Χριστιανοδημοκρατών Άρμιν Λάσετ

Χάνει έδαφος στις δημοσκοπήσεις ο υποψήφιος Καγκελάριος των Χριστιανοδημοκρατών Άρμιν Λάσετ

Η ε/φ Welt με τίτλο: «Πλέον μόνο το 13% θα επέλεγε τον Λάσετ, αν εξέλεγε απευθείας Καγκελάριο», σημειώνεται πως και αυτήν την εβδομάδα οι νέες δημοσκοπήσεις δεν φέρνουν καλά νέα για τον υποψήφιο Καγκελάριο των Χριστιανοδημοκρατών Άρμιν Λάσετ: Στην ερώτηση ποιος θα εκλεγεί άμεσα ως Καγκελάριος, συνεχίζει να χάνει ποσοστιαίες μονάδες. Αντίθετα, όταν το ερώτημα αφορά την επιλογή κόμματος, οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Χριστιανοκοινωνιστές παραμένουν μπροστά.

 
Όπως αναφέρεται, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, οι Χριστιανοδημοκράτες παραμένουν όπως και την προηγούμενη εβδομάδα στο 27%. Αλλά και οι Πράσινοι με 18% και οι Σοσιαλδημοκράτες με 17% δεν μετακινήθηκαν από τις επιδόσεις τους ανέφερε δημοσκόπηση για λογαριασμό της κυριακάτικης έκδοσης της ε/φ  BILD AM, επικαλούμενη τις τάσεις της Κυριακής από το Ινστιτούτο Δημοσκοπήσεων Insa.

Το κόμμα των Φιλελευθέρων συνεχίζει να λαμβάνει  το13% και το AfD 11%, το κόμμα της Αριστεράς (Die Linke) χάνει μία μονάδα και πέφτει στο 6%, ενώ τα άλλα κόμματα κερδίζουν μία μονάδα και ανεβαίνουν στο 8%.

Στο ερώτημα της άμεσης εκλογής του Καγκελαρίου, η πτώση του υποψηφίου Καγκελαρίου των Χριστιανοδημοκρατών Άρμιν Λάσετ (CDU) συνεχίζεται, αναφέρει η ε/φ. Μόνο το 13% των ερωτηθέντων θα τον ψήφιζε απευθείας για Καγκελάριο, δηλαδή δύο ποσοστιαίες μονάδες λιγότερες απ’ ό,τι μία εβδομάδα πριν και 7% λιγότερο απ’ ό,τι δύο εβδομάδες πριν.

Ο υποψήφιος Καγκελάριος του κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών, Όλαφ Σολτς, εν τω μεταξύ, κερδίζει μία μονάδα και φτάνει στο 22%.
Η Αναλένα Μπέρμποκ από τους Πράσινους έχασε μία μονάδα και έπεσε στο 13%. Η επίδοσή της έχει μειωθεί στο μισό μέσα σε τρεις μήνες.

 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Ο ουρανός είναι το όριο»: Κύπρος και ΗΑΕ ενισχύουν τη στρατηγική τους συνεργασία

«Ο ουρανός είναι το όριο»: Κύπρος και ΗΑΕ ενισχύουν τη στρατηγική τους συνεργασία

Ο ουρανός είναι το όριο όσον αφορά τις σχέσεις της Κύπρου με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τη συνάντησή του με τη Λάνα Νουσεϊμπέχ, Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΑΕ, αρμόδια για πολιτικές υποθέσεις, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών, Κωνσταντίνου Κόμπου, της Υφυπουργού για Ευρωπαϊκά Θέματα, Μαριλένας Ραουνά, και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE