Πάνω από 100.000 οι εκτοπισμένοι από τις μάχες στις περιφέρειες Αμχάρα και Αφάρ στην Αιθιοπία

Πάνω από 100.000 οι εκτοπισμένοι από τις μάχες στις περιφέρειες Αμχάρα και Αφάρ στην Αιθιοπία

Ο επικεφαλής των υπηρεσιών αρωγής των Ηνωμένων Εθνών Μάρτιν Γκρίφιθς ανακοίνωσε την Τρίτη ότι 100.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από τις μάχες στην περιφέρεια Αμχάρα της Αιθιοπίας και άλλοι 8.000 από την περιοχή Αφάρ.


Τις τελευταίες εβδομάδες οι συγκρούσεις επεκτάθηκαν στις δύο αυτές περιφέρειες από το γειτονικό Τιγκράι, όπου ξέσπασε πόλεμος πριν από οκτώ μήνες μεταξύ της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και δυνάμεων του Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου του Τιγκράι (TPLF).

"Χρειαζόμαστε 100 φορτηγά (με είδη πρώτης ανάγκης) να περνούν καθημερινά στο Τιγκράι για να καλύψουμε τις ανθρωπιστικές ανάγκες", είπε ο Γκρίφιθς μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Αντίς Αμπέμπα. Πρόσθεσε ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν περάσει στην επαρχία αυτή 122 φορτηγά.

Τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν ότι περίπου 400.000 άνθρωποι λιμοκτονούν στο Τιγκράι και πάνω από το 90% του πληθυσμού χρειάζεται επισιτιστική βοήθεια.

Την περασμένη εβδομάδα η Unicef εκτίμησε ότι πάνω από 100.000 παιδιά στο Τιγκράι θα κινδυνεύσουν να πεθάνουν από ασιτία μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Έγκλημα φρίκης στη Λεμεσό: 19 μαχαιριές, ναρκωτικά και μια σοκαριστική ομολογία

Έγκλημα φρίκης στη Λεμεσό: 19 μαχαιριές, ναρκωτικά και μια σοκαριστική ομολογία

Σοκ προκαλούν οι λεπτομέρειες γύρω από τη φρικτή δολοφονία του 45χρονου Γιάννη Αργυρού, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός από τη μητέρα του στο χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας τους, στη Μέσα Γειτονιά Λεμεσού, το πρωί της Κυριακής.