ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λευκωσία: Σκότωσαν τη γάτα των γειτόνων τους και την πέταξαν στα σκουπίδια - Προσοχή σκληρές εικόνες

Λευκωσία: Σκότωσαν τη γάτα των γειτόνων τους και την πέταξαν στα σκουπίδια - Προσοχή σκληρές εικόνες

Μόνο συγκλονισμό μπορούν να προκαλέσουν οι εικόνες του νέου περιστατικού κακοποίησης και φρικτής θανάτωσης γάτου στο χωριό Εργάτες της επαρχίας Λευκωσίας. Η βαρβαρότητα κάποιων συνανθρώπων μας με την οποία συμπεριφέρονται στα ζώα είναι αποτροπιαστική.

Όπως ενημερώθηκε το Κίνημα Οικολόγων από άμεσα εμπλεκόμενα άτομα, χθες το απόγευμα ζευγάρι σκότωσε με φρικτό τρόπο τη γάτα των γειτόνων τους και στη συνέχεια πέταξε το αγνώριστο από τη βιαιότητα πτώμα του στα σκουπίδια.

Όπως σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι «Άμεσα ειδοποιήθηκε ο πλησιέστερος αστυνομικός σταθμός, μέλη του οποίου ζήτησαν από την οικογένεια της γάτας να πάρουν το άψυχο σώμα της στον σταθμό. Όπως ενημερωνόμαστε, η υπόθεση έμεινε μέχρι εκεί και δεν προχώρησε,  με την οικογένεια να αναμένει ακόμη την Αστυνομία να κινητοποιηθεί για το έγκλημα που διαπράχθηκε εις βάρος του ζωντανού από χθες το απόγευμα. Θεωρούμε ότι υπήρχε ολιγωρία από μέρους της αστυνομίας.

Καλούμε τις Αρχές όπως δράσουν άμεσα και αποφασιστικά, να οδηγηθεί η υπόθεση ενώπιον της δικαιοσύνης για παραδειγματική τιμωρία των υπεύθυνων αυτής της πράξης. Αν υπήρχε πραγματική Αστυνομία των ζώων η υπόθεση θα ήταν ήδη ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα.

Επαναλαμβάνουμε για χιλιοστή φορά, πως ο τρόπος συμπεριφοράς μας προς τα ζώα, αποτελεί δείγμα του πολιτισμού μας. Διερωτόμαστε πότε θα καταλάβουν ορισμένοι ότι τα ζώα έχουν αισθήματα και δικαιώματα και πρέπει να τα σεβόμαστε αν θέλουμε να λεγόμαστε πολιτισμένος λαός.

Θα παρακολουθούμε στενά το θέμα μέχρι την απόδοση της Δικαιοσύνης. Αναμένουμε από τον Αρχηγό Αστυνομίας να αναλάβει προσωπικά την υπόθεση και να ληφθούν όλα τα νομικά μέτρα για απόδοση δικαιοσύνης».

 

ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ**

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top