ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επισκέφθηκε σχολεία με καλοκαιρινά προγράμματα ο ΥΠΠΑΝ - «Αυτό που είδαμε μας αφήνει εξαιρετικές εντυπώσεις»

Επισκέφθηκε σχολεία με καλοκαιρινά προγράμματα ο ΥΠΠΑΝ - «Αυτό που είδαμε μας αφήνει εξαιρετικές εντυπώσεις»

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου επισκέφθηκε σήμερα, μαζί με τον Δήμαρχο Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη, το Δημοτικό Σχολείο Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου και το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ανδρέα, όπου λειτουργούν τα Καλοκαιρινά Προγράμματα Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Λευκωσίας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής, ο κ. Προδρόμου σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ανέφερε: «Επισκεφθήκαμε σήμερα, με τον Δήμαρχο Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη και τους συνεργάτες του, θερινά σχολεία, τα οποία λειτουργούν στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Δημαρχείου. Προηγουμένως, ήμασταν στο Δημοτικό Σχολείο Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου, τώρα εδώ στο Δημοτικό Σχολείο  Αγίου Ανδρέα.

Πρέπει να υπογραμμίσω ότι αυτό που είδαμε μας αφήνει εξαιρετικές εντυπώσεις. Τα παιδιά που απασχολούνται στα Σχολεία αυτά στη διάρκεια των θερινών διακοπών έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διάφορα προγράμματα με δημιουργικές ασχολίες, με θεματολογία η οποία συχνά ξεπερνά τη διδασκαλία ενός συμβατικού σχολείου. Παρακολουθήσαμε τα παιδιά σε εικαστικές δραστηριότητες, μουσική, ζαχαροπλαστική, παιχνίδια και πληροφορηθήκαμε ότι πραγματοποιούν και επισκέψεις εκτός του σχολικού χώρου ή πηγαίνουν δίπλα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο. Είναι πολύ σημαντική η προσφορά αυτή και για τις οικογένειες αλλά μια για τα ίδια τα παιδιά. Αυτές τις μέρες ολοκληρώνεται ο κύκλος αυτών των θερινών σχολείων, τα οποία έρχονται να συμπληρώσουν και να ενισχύσουν προγράμματα που παρέχει το ίδιο το Υπουργείο μας σε άλλα θερινά σχολεία.

Πρέπει να πω με την ευκαιρία ότι από πέρσι συζητήσαμε με τον Δήμαρχο Λευκωσίας, καθώς και με άλλους Δημάρχους στο ενδιάμεσο, και υπάρχει πρόθεση το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) να ενισχύσει, ακόμα περισσότερο, τις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο να διοργανώνουν θερινά σχολεία.

Τα παιδιά που συμμετέχουν στα σχολεία αυτά, έχουν την ευκαιρία για πάρα πολλές δημιουργικές δραστηριότητες, περιλαμβανομένων εκδρομών,  επισκέψεων στη θάλασσα, σε πισίνες. Δεν είναι σχολεία με την έννοια της διδασκαλίας, αλλά προσφέρουν εξίσου χρήσιμες δημιουργικές δραστηριότητες. Τα παιδιά λοιπόν έχουν πολύ μεγάλη ωφέλεια και το διαπιστώσαμε στη διάρκεια των σημερινών επισκέψεων.

Νομίζω ότι ωριμάζουν οι συνθήκες, ούτως ώστε να προσφέρουμε με αποτελεσματικότερο και πιο προσιτό τρόπο, μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αυτές τις σημαντικές υπηρεσίες θερινής απασχόλησης σε όσα παιδιά και οικογένειες το χρειάζονται. Το ΥΠΠΑΝ ξεκινά διαβουλεύσεις με τις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να θέσουμε στη διάθεσή τους περισσότερους πόρους, ούτως ώστε να διοργανωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα προγράμματα και να υπάρξουν μεγαλύτερες δυνατότητες φιλοξενίας παιδιών κατά τις θερινές διακοπές.

Το επόμενο διάστημα θα συζητήσουμε με τους Δημάρχους σε Λευκωσία, Λεμεσό, Στρόβολο, Λάρνακα, Πάφο, και σε όποιους άλλους Δήμους υπάρχει το περιθώριο, για την επέκταση του θεσμού των θερινών σχολείων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με την οικονομική στήριξη του ΥΠΠΑΝ, επιδιώκοντας να λειτουργήσουμε περισσότερα σχολεία για περισσότερα παιδιά. Με την ίδια ευκαιρία θα συζητήσουμε με τους Δήμους για να αναπτύξουμε επιμορφωτικά προγράμματα μέσω των “Ανοικτών Σχολείων” που λειτουργούν στον Δήμο Λευκωσίας και σε άλλους Δήμους, ούτως ώστε να φτάσουν και οι επιμορφωτικές ευκαιρίες πιο κοντά στους πολίτες».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top