ΕΛΛΑΔΑ

Κυπριακή αποστολή: Στα διόδια Αγίου Στεφάνου επί της εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας

Κυπριακή αποστολή: Στα διόδια Αγίου Στεφάνου επί της εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας

Αυτή τη στιγμή η κυπριακή αποστολή, η οποία μετέβη στην Ελλάδα για παροχή βοήθειας στην κατάσβεση πυρκαγιών, βρίσκεται στα διόδια Αγίου Στεφάνου επί της εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Εκπρόσωπος Τύπου της Πολιτικής Άμυνας Ολύβια Μιχαηλίδου.

Απαντώντας σε ερώτηση, η κα. Μιχαηλίδου είπε ότι «όπως μας αναφέρουν τα μέλη μας, πνέουν ισχυροί άνεμοι και η ατμόσφαιρα είναι ομιχλώδης ένεκα του καπνού».

«Έχει δοθεί οδηγία σε όλους για χρήση μάσκας σε εξωτερικό χώρο, για την προστασία τους, αφού λόγω καύσης οικοδομικών υλικών ενδέχεται ο αέρας να περιέχει επικίνδυνα μικροσωματίδια. Κοντά στο σημείο που βρίσκονται καίγονται αποθήκες και υποστατικά από τα οποία αναδύεται πολύ πυκνός μαύρος καπνός. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη. Μεγάλος αριθμός πυροσβεστών, όπως μας αναφέρουν, ενεργεί σε όλα τα σημεία, αλλά είναι εμφανές ότι η κατάσταση όπως εξελίσσεται είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί και να τεθεί υπό έλεγχο, αφού ξεσπούν διαρκώς νέες εστίες φωτιάς», πρόσθεσε.

Τα μέλη της κυπριακής αποστολής, συνέχισε η κα. Μιχαηλίδου, έχουν γίνει πλέον ένα με τα πεζοπόρα τμήματα του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος και εργάζονται από κοινού με όση δύναμη και σθένος διαθέτουν για να ανακόψουν τη φωτιά στα μέτωπα που επιχειρούν.

«Σήμερα το πρωί ο επικεφαλής της αποστολής μας κάλεσε τα μέλη μας με σκοπό την αξιολόγηση της εμπλοκής μας μέχρι αυτή τη στιγμή, σημειώνοντας τα θετικά της ανταπόκρισής μας, αλλά και σημεία τα οποία χρήζουν περαιτέρω βελτίωσης. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε θέματα που αφορούν τον συντονισμό των ομάδων μας και την αγαστή συνεργασία μας με τις ελληνικές δυνάμεις. Έγινε δε αναφορά και στο καίριο ζήτημα της ασφάλειας των μελών μας, μιας και η κατάσταση παρουσιάζεται ιδιαίτερα επικίνδυνη», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Πτώμα στη Σωτήρα: Πιθανόν το πρόσωπο να βρισκόταν σε βάρκα με μετανάστες - Τα σενάρια που μελετούν οι ανακριτές

Η Τόνια Σωτηροπούλου μας γνωρίζει τη μαμά της - Δείτε φωτογραφία



Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε σήμερα (23/04) γύρω στις 12:30 το μεσημέρι στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top