ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιστολή - κόλαφος και αγωγή εναντίον Νουρή για συκοφαντική δυσφήμηση - Όλες οι λεπτομέρειες

Επιστολή - κόλαφος και αγωγή εναντίον Νουρή για συκοφαντική δυσφήμηση - Όλες οι λεπτομέρειες

Να ανακαλέσει εντός 48 ωρών το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του ΥΠΕΣ, καλεί το Δικηγορικό Γραφειο Δημητριου & Δημητριου ΔΕΠΕ τον Νίκο Νουρη,μέσα από την μακροσκελή επιστολή που του απέστειλε.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με όσα αναφέρονται: «Σε αντίθετη περίπτωση, θα προχωρήσουμε με την καταχώρηση αγωγής εναντίον σας, τόσο υπό την ιδιότητα σας ως Υπουργός Εσωτερικών όσο και υπό την προσωπική σας ιδιότητα, καθότι θεωρούμε ότι η ανακοίνωση εκφεύγει των νομικών και θεμιτών πλαισίων εντός των οποίων επιτρέπεται ένα Υπουργείο Εσωτερικών, του οποίου προϊστασθε, να εκδίδει τέτοιας φύσεως ανακοινώσεις».

Διαβάστε αυτούσια την επιστολή:

Κύριε Υπουργέ,

ΘΕΜΑ: Ανακοίνωση Υπουργείου Εσωτερικών ημερομηνίας 29/07/2021 με τίτλο «Καλούν τον Υπουργό Εσωτερικών να παρανομήσει επειδή ο πελάτης τους είναι... διεθνούς φήμης»

(α) Έχουμε αναγνώσει με πολλή προσοχή την ανακοίνωση του ΥΠΕΣ ημερομηνίας 29/07/2021, η οποία απαντά σε δημοσίευμα - άρθρο διαδικτυακού Μέσου Μαζικής Ενημέρωσης στο οποίο γίνονται παράπονα για την άρνηση παροχής υπηρεσιών εκ μέρους λειτουργού του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης. Εν πρώτοις, επισημαίνουμε ότι στο εν λόγω άρθρο δεν καταγράφεται και/ή δεν γίνεται αναφορά στο όνομα του δικηγορικού μας γραφείου ή στον διευθυντή αυτού.

(β) Μετ’ εκπλήξεως και μετά λύπης μας έχουμε παρατηρήσει ότι το εν λόγω ανακοινωθέν του ΥΠΕΣ δεν περιποιεί τιμή σ’ ένα Υπουργείο της Κυπριακής Δημοκρατίας, περιέχοντας ύφος και αιχμές ανάρμοστες για ένα Ευρωπαϊκό Κράτος.

(γ) Στην ουσία, με ύφος και περιεχόμενο πεζοδρομίου, το Υπουργείο Εσωτερικών επιτίθεται με ανοίκεια και απρεπή σχόλια και συκοφαντικές αναφορές σε ένα δικηγορικό γραφείο με 46 χρόνια ιστορίας, στοχοποιώντας και αφήνοντας σαφείς αιχμές στο πρόσωπο του ίδιου του διευθυντή του γραφείου, ένα γραφείο το οποίο δημιουργήθηκε μετά την προσφυγιά και το οποίο εργοδοτεί σήμερα περίπου 30 πρόσωπα.

(δ) Η εν λόγω ανακοίνωση αποδίδει, μεταξύ άλλων, στο γραφείο μας επίμονες παρεμβάσεις, εκφοβισμούς, λασπολογία, ασέβεια, απειλητική συμπεριφορά και μάλιστα δε, αναφέρεται ότι ζούμε σε γυάλινα σπίτια ένεκα του ότι το γραφείο μας τόλμησε να αναφέρει, ως συμπεραίνει προφανώς το ΥΠΕΣ, ότι το παράπονο των πελατών μας θα δημοσιοποιείτο στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ωσάν και αυτό είναι κολάσιμο και αθέμιτο σε ένα δημοκρατικό κράτος.

(ε) Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του Υπουργείου σας αφήνει σαφέστατες αιχμές εναντίον του γραφείου μας, τις οποίες το λιγότερο που μπορούμε να χαρακτηρίσουμε είναι ως ατυχείς, λυπηρές και το λιγότερο δυσφημιστικές εις βάρος του γραφείου μας, διερωτώμενοι εν τέλει ποιος πράγματι λασπολογεί.

(στ) Αντιλαμβάνεστε ότι η δικηγορική μας εταιρεία δεν είναι υπεύθυνη για ειδήσεις και άρθρα τα οποία δημοσιεύονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στην Κύπρο, εφόσον αυτά είναι ελεύθερα να αρθρογραφούν με τον τρόπο που τα ίδια επιθυμούν. Αλίμονο εάν τα Υπουργεία μας και οι κρατικοί αξιωματούχοι εξέδιδαν επίσημα ανακοινωθέντα, στοχοποιώντας και διασύροντας το όνομα και την υπόληψη οποιουδήποτε προσώπου, το οποίο ούτως ή αλλιώς δεν κατονομάζετο στο οποιοδήποτε άρθρο ή δημοσίευμα ΜΜΕ.

(ζ) Θεωρούμε ότι η κριτική από τα ΜΜΕ είναι θεμιτή, εξ’ ου και τα ΜΜΕ της Κύπρου έχουν αναδείξει τα τελευταία χρόνια πολλά προβλήματα αλλά και σωρεία σκανδάλων σε αυτό τον τόπο. Με το ανακοινωθέν σας, θεωρούμε ότι ουσιαστικά γίνεται προσπάθεια φίμωσης ενός πολίτη ο οποίος όπως φαίνεται είχε το «θράσος» να δημοσιοποιήσει το παράπονο του, πόσο μάλλον ενός δικηγορικού γραφείου, το οποίο επισήμανε σε δημόσιους λειτουργούς ότι από τη στιγμή που η συμπεριφορά τους αντιβαίνει τον Νόμο, το όλο θέμα θα δημοσιοποιείτο με μοναδικό γνώμονα και σκοπό την επίλυση προβλημάτων που προκύπτουν σε δυσλειτουργικές υπηρεσίες του κράτους.

(η) Μας προβληματίζει ιδιαιτέρως το γεγονός και η θέση του Υπουργείου Εσωτερικών ότι αυτό δεν επιδέχεται κριτικής από τα ΜΜΕ και ότι ο οποιοσδήποτε τολμήσει να παραπονεθεί, τότε θα διαβάλλεται το όνομα του με επίσημα ανακοινωθέντα τα οποία εμπεριέχουν συκοφαντίες, δυσφήμιση και ψευδολογίες, αποδίδοντας μάλιστα στο δικηγορικό γραφείο απόπειρα διάπραξης ποινικού αδικήματος.

(θ) Μας λυπεί πραγματικά το γεγονός ότι ενώ θα έπρεπε τα ΜΜΕ να προβάλουν απρόσκοπτα και ελεύθερα τα προβλήματα της Κυπριακής κοινωνίας και ενώ θα έπρεπε η κριτική και η ελευθερία του λόγου των ΜΜΕ να εισπράττεται ως ευκαιρία για αυτοκριτική και βελτίωση, αποφασίσατε με τρόπο εκδικητικό και χωρίς καν να δοθεί ο λόγος στο δικηγορικό μας γραφείο, το οποίο δεν κατονομαζόταν καν στο εν λόγω άρθρο, να το διασύρεται στην κοινή γνώμη, άνευ λόγου και αιτίας.

(ι) Έχουμε αποστείλει τη θέση μας γραπτώς προς το ΚΥΠΕ και τα ΜΜΕ, με επιστολή μας ημερομηνίας 29/7/2021, η οποία επισυνάπτεται και η οποία ομιλεί αφ’ εαυτής. Να σημειωθεί ότι η επιστολή μας, στην οποία παραθέτουμε αυτούσιους, τόσο τους σχετικούς νόμους όσο και τη σχετική ευρωπαϊκή οδηγία, ζητούμε ουσιαστικώς να μας υποδειχθεί το νομικό πλαίσιο που αποδεικνύει ότι το αίτημα των πελατών μας ήταν λανθασμένο. Το ερώτημα μας παραμένει μέχρι και σήμερα, αναπάντητο.

(κ) Σημειώνουμε, ότι η δυσαρέσκεια του δικηγορικού μας γραφείου σε σχέση με την αντιμετώπιση που είχε από λειτουργούς του εν λόγω Τμήματος είναι απολύτως δικαιολογημένη, αφού οι λειτουργοί σας αρνήθηκαν να αιτιολογήσουν αλλά και να μας παραπέμψουν στους σχετικούς νόμους και κανονισμούς που δικαιολογούσαν την άρνηση αποδοχής του αιτήματος. Συνεπεία τούτου ο πελάτης μας ένεκα των παράνομων και αναιτιολόγητων ενεργειών σας, έχει υποστεί σημαντική ζημιά. Μάλιστα δε, μετά από τα δημοσιεύματα, ο πελάτης μας, μας έδωσε ρητές οδηγίες όπως αποθηκευτούν τα προσωπικά του αντικείμενα και αποσταλούν σε προορισμό που θα μας υποδείξει. Προς τούτο, επιφυλάσσουμε το δικαίωμα του πελάτη μας όπως λάβει προσωπικά τα δέοντα μέτρα.

(λ) Περαιτέρω, αναφέρουμε ότι η επίσημη ανακοίνωση του ΥΠΕΣ, λόγω του ότι δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών της Δημοκρατίας, έτυχε δημοσίευσης και σχολιασμού απ’ όλα τα ΜΜΕ, τόσο σε έντυπη όσο και ηλεκτρονική μορφή και αναδημοσιεύτηκε πάμπολλες φορές και επιδέχτηκε κριτικής και σχολιασμού από την κοινή γνώμη.

(μ) Ενόψει του ότι το γραφείο μας λειτουργεί πάντοτε στα πλαίσια της νομιμότητας και του θεμιτού, δια της παρούσης σας καλούμε τόσο υπό την ιδιότητα σας ως Υπουργός αλλά και υπό την προσωπική σας ιδιότητα όπως ανακαλέσετε το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών εντός 48 ωρών.

(ν) Σε αντίθετη περίπτωση, θα προχωρήσουμε με την καταχώρηση αγωγής εναντίον σας, τόσο υπό την ιδιότητα σας ως Υπουργός Εσωτερικών όσο και υπό την προσωπική σας ιδιότητα, καθότι θεωρούμε ότι η ανακοίνωση εκφεύγει των νομικών και θεμιτών πλαισίων εντός των οποίων επιτρέπεται ένα Υπουργείο Εσωτερικών, του οποίου προϊστασθε, να εκδίδει τέτοιας φύσεως ανακοινώσεις.

(ξ) Επιθυμούμε να σας παρακαλέσουμε και θεωρούμε δεδομένο, να μην εκλάβετε και την παρούσα επιστολή ως απειλητικού περιεχομένου.

(ο) Εν κατακλείδι να σημειωθεί ότι σχετικό παράπονο θα υποβληθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά και στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Mε εκτίμηση

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ & ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΕΠΕ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ-ΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top