ΕΛΛΑΔΑ

Καλύτερη η εικόνα σε Πευκί - Αναζωπύρωση στις Γούβες - Προς το Ασμήνι κινείται το πύρινο μέτωπο

Καλύτερη η εικόνα σε Πευκί - Αναζωπύρωση στις Γούβες - Προς το Ασμήνι κινείται το πύρινο μέτωπο

Προς το Ασμήνι κινείται αυτή την ώρα η πύρινη λαίλαπα την ώρα που η εικόνα στο Πευκί και τις Γούβες είναι λίγο καλύτερη. Παρόλα αυτά πυροσβέστες, κάτοικοι αλλά και εθελοντές βρίσκονται σε επιφυλακή υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων.

Νωρίτερα το απόγευμα η πύρινη λαίλαπα έκαψε σπίτια στο Πευκί ενώ πυροβέστες και κάτοικοι πάλεψαν με κάθε μέσο για να περιορίσουν τη φωτιά. Υπήρξαν δε περιπτώσεις που χρησιμοποίησαν λάστιχα από αυλές σπιτιών αλλά και κλαδιά δέντρων.

Στο μεταξύ τα πυροσβεστικά ξέμειναν από νερό και ανεφοδιάζονται ενώ οι πυροσβέστες ακούστηκαν σε ζωντανή μετάδοση να φωνάζουν με ντουντούκες ότι χρειάζονται νερό για να κατασβέσουν το πύρινο μέτωπο. Παράλληλα ηλικιωμένοι μεταφέρονταν με κάθε μέσο στα φέρυ μποτ που περιμένουν στην παραλία.

Μάλιστα άνθρωποι προχωρημένης ηλικίας που δεν μπορούν να περπατήσουν μεταφέρονταν είτε υποβασταζόμενοι είτε ακόμα και πάνω σε κρεβάτια.Οι άνεμοι λίγο μετά τις 19:30 έπεσαν σημαντικά, με αποτέλεσμα να διευκολυνθεί η τιτάνια προσπάθεια πυροσβεστών και κατοίκων.

Την ίδια ώρα και στο μέτωπο που μαίνεται στις Γούβες η κατάσταση φαίνεται να είναι καλύτερη. Όμως όπως και στο Πευκί έτσι και στις Γούβες κάτοικοι, εθελοντές και πυροσβέστες βρίσκονται σε επιφυλακή υπό των φόβο αναζωπυρώσεων.

Η Περιφέρεια Αττικής στέλνει ειδικά οχήματα ως βοήθεια για την κατάσβεση

«Είμαστε αλληλέγγυοι στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και στους συμπολίτες μας κατοίκους της Ευβοίας που δοκιμάζονται σκληρά από τον πύρινο εφιάλτη» τονίζει ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Ο ίδιος ανταποκρινόμενος στο αίτημα του ομολόγου του Στερεάς Ελλάδος Φάνη Σπανού, αποστέλλει 7 μεγάλες υδροφόρες και 2 μικρά πυροσβεστικά οχήματα για να συνδράμουν στις τιτάνιες προσπάθειες που καταβάλλονται για την κατάσβεση των πυρκαγιών στην Εύβοια.

Η αποστολή τους, έχει ξεκινήσει και σύντονα θα τεθούν στη διάθεση της Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να αξιοποιηθούν όπου κρίνεται αναγκαίο στις φλεγόμενες περιοχές της Εύβοιας.

Στο μεταξύ σταθερή παραμένει η κατάσταση στις καμένες περιοχές της Αττικής, όπως ενημερώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Βας. Κόκκαλης, με τις δυνάμεις πυρόσβεσης και τους εθελοντές να επιχειρούν συνεχώς αντιμετωπίζοντας καίρια τις αναζωπυρώσεις.

Δείτε εδώ: Την έκτακτη ενημέρωση του Νίκου Χαρδαλιά για τις πυρκαγιές

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top