ΕΛΛΑΔΑ

Νέα αναζωπύρωση στην Εύβοια - Πύρινο μέτωπο απειλεί το Ασμήνιο

Νέα αναζωπύρωση στην Εύβοια - Πύρινο μέτωπο απειλεί το Ασμήνιο

Αντιμέτωποι με επικίνδυνες αναζωπυρώσεις βρίσκονται για άλλη μία ημέρα πυροσβέστες και εθελοντές στη φωτιά που καίει την βόρεια Εύβοια. Από το απόγευμα της Δευτέρας, η προσπάθειά τους εστιάζεται στο να ανακοπεί η πορεία της φωτιάς πριν φτάσει στην Ιστιαία, που είναι καλυμμένη από καπνούς και η ορατότητα είναι χαμηλή.

Πριν από λίγο, δόθηκε εντολή εκκένωσης του Ασμηνίου, με μήνυμα από το 112, το οποίο απειλείται από πύρινο μέτωπο.

Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Ασμήνιο Ευβοίας εκκενώστε τώρα προς Ιστιαία. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».Μεγάλη πυροσβεστική δύναμη επιχειρεί στην Καστανιώτισσα, που είναι στο δρόμο του πύρινου μετώπου. Νέες επικίνδυνες αναζωπυρώσεις ανησυχούν τις πυροσβεστικές δυνάμεις μεταξύ Γαλατσώνας και Αβγαριάς.

Έξω από το χωριό Καματριάδες δόθηκε μία ολονύχτια μάχη για να ανακοπεί η πορεία της φωτιάς με κατεύθυνση προς Ιστιαία και Αιδηψό - και πλέον εκεί η κατάσταση θεωρείται υπό έλεγχο. «Στο μέτωπο των Καματριάδων τα πράγματα είναι υπό έλεγχο. Μάχη σώμα με σώμα.

Δημότες και πυροσβέστες καταθέτουν ψυχή. Η φωτιά δεν έσβησε στη θάλασσα γιατί ρίξαμε νερό.

Με εναέρια και επίγεια μέσα», σημειώνει ο δήμαρχος Ιστιαίας- Αιδηψού κ. Γιάννης Κοντζιάς στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top