Ακάνσοϊ: Η Τουρκία ζητούσε να δοθεί 'υπηκοότητα' σε Τούρκους με 'άδεια εργασίας' για 5 χρόνια

Ακάνσοϊ: Η Τουρκία ζητούσε να δοθεί 'υπηκοότητα' σε Τούρκους με 'άδεια εργασίας' για 5 χρόνια

Η Τουρκία ζητούσε να δοθεί 'υπηκοότητα' σε Τούρκους με 'άδεια εργασίας' για 5 χρόνια, είπε ο Ακάνσοϊ.


Ο Ασίμ Ακάνσοϊ, «βουλευτής» του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (CTP), σε δηλώσεις του στη δημοσιογράφο Αϊσού Μπασρί Ακτέρ της «Γενί Ντουζέν» είπε ότι κατά τη διάρκεια της θητεία του ως «υπουργός εσωτερικών» κρατικοί αξιωματούχοι της Τουρκικής Δημοκρατίας, σε συναντήσεις αντιπροσωπείας του «προξενείου», τού προώθησαν με ξεκάθαρο τρόπο αίτημα να παραχωρηθεί η «υπηκοότητα της τδβκ» σε όλους τους Τούρκους πολίτες, που είχαν "άδεια εργασίας" για πέντε χρόνια.

Είπε, όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ότι τους εξηγούσε τις απόψεις του για το θέμα και ανέφερε ότι παραχωρούσε «υπηκοότητα» μόνο σε όσους αποκτούσαν το δικαίωμα μέσω γάμου και σε όσους είχαν "άδεια εργασίας" για 13 χρόνια.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Καμπανάκι» στη Βουλή: Κρίσιμη η συνεργασία με Τ/κ για τον αφθώδη πυρετό - Προειδοποιήσεις για νέο κύμα

«Καμπανάκι» στη Βουλή: Κρίσιμη η συνεργασία με Τ/κ για τον αφθώδη πυρετό - Προειδοποιήσεις για νέο κύμα

Την ανάγκη για συντονισμό δράσης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του αφθώδους πυρετού, μαζί με την τουρκοκυπριακή κοινότητα, ανέδειξαν κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας την Τρίτη, τόσο οι η Υπουργός Γεωργίας Μαρία Παναγιώτου, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και λειτουργοί του κράτους, όσο και Βουλευτές και εκπρόσωποι αγροτικών οργανώσεων.