Ακάνσοϊ: Η Τουρκία ζητούσε να δοθεί 'υπηκοότητα' σε Τούρκους με 'άδεια εργασίας' για 5 χρόνια

Ακάνσοϊ: Η Τουρκία ζητούσε να δοθεί 'υπηκοότητα' σε Τούρκους με 'άδεια εργασίας' για 5 χρόνια

Η Τουρκία ζητούσε να δοθεί 'υπηκοότητα' σε Τούρκους με 'άδεια εργασίας' για 5 χρόνια, είπε ο Ακάνσοϊ.


Ο Ασίμ Ακάνσοϊ, «βουλευτής» του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (CTP), σε δηλώσεις του στη δημοσιογράφο Αϊσού Μπασρί Ακτέρ της «Γενί Ντουζέν» είπε ότι κατά τη διάρκεια της θητεία του ως «υπουργός εσωτερικών» κρατικοί αξιωματούχοι της Τουρκικής Δημοκρατίας, σε συναντήσεις αντιπροσωπείας του «προξενείου», τού προώθησαν με ξεκάθαρο τρόπο αίτημα να παραχωρηθεί η «υπηκοότητα της τδβκ» σε όλους τους Τούρκους πολίτες, που είχαν "άδεια εργασίας" για πέντε χρόνια.

Είπε, όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ότι τους εξηγούσε τις απόψεις του για το θέμα και ανέφερε ότι παραχωρούσε «υπηκοότητα» μόνο σε όσους αποκτούσαν το δικαίωμα μέσω γάμου και σε όσους είχαν "άδεια εργασίας" για 13 χρόνια.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε πολιτικό σταυροδρόμι τα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ – Το βίντεο, το κόστος και οι βουλευτικές του 2026

Σε πολιτικό σταυροδρόμι τα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ – Το βίντεο, το κόστος και οι βουλευτικές του 2026

Οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το επίμαχο βίντεο που έχει προκαλέσει ισχυρούς κραδασμούς στο πολιτικό σύστημα δεν δοκιμάζουν μόνο την αντοχή της κυβέρνησης, αλλά φέρνουν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και τα κόμματα που τη στηρίζουν. ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ βρίσκονται πλέον μπροστά σε ένα πολιτικό δίλημμα με σαφή χρονικό ορίζοντα: Τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2026.

BEST OF TOTHEMAONLINE