Κατολίσθηση έφραξε ροή ποταμού και προκάλεσε πανικό στο Νεπάλ

Κατολίσθηση έφραξε ροή ποταμού και προκάλεσε πανικό στο Νεπάλ

Χιλιάδες πανικόβλητοι άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους φοβούμενοι πλημμύρες μετά που κατολίσθηση που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας έφραξε τη ροή ποταμού σε βορειοανατολική περιοχή του Νεπάλ, σύμφωνα με αξιωματούχους, την Κυριακή.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η κατολίσθηση που σημειώθηκε γύρω στα μεσάνυχτα, προκάλεσε την συγκέντρωση λάσπης και πετρών στον ποταμό Κάλι Γκαντάκι στην επαρχία Μιάγκντι, προκαλώντας την αύξηση της στάθμης του νερού κατά 150 μέτρα, σύμφωνα με τον τοπικό αξιωματούχο Γιαμ Μπαχαντούρ Τσοκχάλ.

«Έχουμε εκκενώσει την επηρεαζόμενη περιοχή από περίπου 100 ανθρώπους, οι άνθρωποι που βρίσκονται σε άλλα χωριά δεν χρειάζονται άμεση διάσωση αλλά χιλιάδες έχουν φύγει από μόνοι τους», δήλωσε στο πρακτορείο.

Στρατιωτικό ελικόπτερο με επιβαίνοντες στρατιώτες και γεωλόγους έχει προσγειωθεί στην περιοχή για αξιολόγηση της κατάστασης επί τόπου σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών Λάξμι Πρασάντ Ντακάλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ιούνιο η υπογραφή αμυντικής συμφωνίας με τη Γαλλία, με την οποία έχουμε την ισχυρότερη συνεργασία

ΠτΔ: Ιούνιο η υπογραφή αμυντικής συμφωνίας με τη Γαλλία, με την οποία έχουμε την ισχυρότερη συνεργασία

Στη συμφωνία που θα διαλαμβάνει την παρουσία γαλλικών δυνάμεων σε κυπριακό έδαφος για ανθρωπιστικούς σκοπούς αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος επεσήμανε ότι η Γαλλία είναι το κράτος μέλος της ΕΕ με το οποίο η Κύπρος έχει την πιο ισχυρή συνεργασία σε όλα τα επίπεδα.

BEST OF TOTHEMAONLINE