Φορτηγό πλοίο προσάραξε σε λιμάνι της Ιαπωνίας, διαρροή πετρελαίου

Φορτηγό πλοίο προσάραξε σε λιμάνι της Ιαπωνίας, διαρροή πετρελαίου

Φορτηγό πλοίο υπό σημαία Παναμά προσάραξε σε λιμάνι της βόρειας Ιαπωνίας και σημειώνεται διαρροή πετρελαίου, πάντως κανένα από τα 21 μέλη του πληρώματός του δεν τραυματίστηκε, ενώ η μόλυνση καταβάλλεται προσπάθεια να περιοριστεί κι ως τώρα δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι έφθασε στις ακτές, γνωστοποίησε το ιαπωνικό λιμενικό.

Το Crimson Polaris, 39.910 τόνων, μετέφερε θρυμματισμένη ξυλεία όταν προσάραξε χθες Τετάρτη το πρωί στο λιμάνι Χατσινόχε. Το πλήρωμα μπόρεσε να το απεγκλωβίσει, αλλά λόγω κακοκαιρίας δεν έφθασε μακριά, αγκυροβόλησε 4 χιλιόμετρα από το λιμάνι.

Στο κύτος του φορτηγού σχηματίστηκε ρωγμή και διαρρέει πετρέλαιο. Σήμερα ήταν ορατή πετρελαιοκηλίδα έκτασης 5,1 x 1 χλμ., σύμφωνα με την ιαπωνική ακτοφυλακή. Πάντα σύμφωνα με το ιαπωνικό λιμενικό σώμα, καταβάλλονται προσπάθειες για τον περιορισμό της πετρελαιοκηλίδας και την απορρύπανση της θαλάσσιας περιοχής από σκάφη του.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σχεδόν €1 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης στην Κύπρο, δεν αφήσαμε να χαθεί χρόνος»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σχεδόν €1 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης στην Κύπρο, δεν αφήσαμε να χαθεί χρόνος»

Στο 97,3% αναμένεται να φθάσει η απορρόφηση των πόρων που αναλογούν στην Κύπρο από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με τις συνολικές εισπράξεις να υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν σε περίπου €992 εκατ. μετά και την τελική εκταμίευση που αναμένεται τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE