Γερμανία: Νοσοκόμα άλλαξε το εμβόλιο κορονοϊού με αλατούχο διάλυμα - 8.600 τα θύματα

Γερμανία: Νοσοκόμα άλλαξε το εμβόλιο κορονοϊού με αλατούχο διάλυμα - 8.600 τα θύματα

Έκκληση των αρχών στους περίπου 8.600 πολίτες, που εκτιμάται ότι ίσως έχουν πέσει θύματα απάτης της νοσοκόμας του Ερυθρού Σταυρού, να ξαναεμβολιαστούν.

Έκκληση σε χιλιάδες πολίτες να πάνε πάλι να κάνουν εμβόλιο κορονοϊού κάνουν οι αρχές της βόρεια Γερμανία, μετά τη διαπίστωση ότι μια νοσοκόμα του Ερυθρού Σταυρού ενδέχεται να τους έκανε ένεση με αλατούχο διάλυμα.

Η νοσοκόμα είναι ύποπτη για έγχυση διαλύματος αλατιού σε πολίτες αντί για γνήσιες δόσεις σε ένα κέντρο εμβολιασμού στο Friesland - μια αγροτική περιοχή κοντά στην ακτή της Βόρειας Θάλασσας - στις αρχές της άνοιξης.

Οι τοπικές αρχές έκαναν το σχετικό κάλεσμα σε περίπου 8.600 πολίτες που μπορεί να έχουν πέσει θύματα της απάτης.
Ενώ το αλατούχο διάλυμα είναι αβλαβές, οι περισσότεροι άνθρωποι που εμβολιάστηκαν στη Γερμανία τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, για όταν υπάρχει η υποψία αλλαγής, είναι ηλικιωμένοι και διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να προσβληθούν από κορονοϊό.

Το κίνητρο της νοσοκόμας, η οποία δεν κατονομάστηκε, δεν είναι σαφές, αλλά είχε προβάλει σκεπτικιστικές απόψεις σχετικά με τα εμβόλια σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσαν αστυνομικοί ερευνητές ενώ επίσης είναι άγνωστο αν συνελήφθη ή της έχουν αποδοθεί κατηγορίες.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό NDR, παραδόθηκε σε ειδική μονάδα που ερευνά εγκλήματα πολιτικά υποκινούμενα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συναντάται με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο Παρίσι ο ΠτΔ - Στο επίκεντρο το Κυπριακό

Συναντάται με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο Παρίσι ο ΠτΔ - Στο επίκεντρο το Κυπριακό

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ξένους ηγέτες θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στο Παρίσι, όπου βρίσκεται από χθες το βράδυ, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Γάλλου ομολόγου του, Εμανουέλ Μακρόν, για να παραστεί στη στρατιωτική παρέλαση των γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα Ηλύσια Πεδία, με την ευκαιρία της Εθνικής Ημέρας της Γαλλίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE