ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Νοσοκόμα άλλαξε το εμβόλιο κορονοϊού με αλατούχο διάλυμα - 8.600 τα θύματα

Γερμανία: Νοσοκόμα άλλαξε το εμβόλιο κορονοϊού με αλατούχο διάλυμα - 8.600 τα θύματα

Έκκληση των αρχών στους περίπου 8.600 πολίτες, που εκτιμάται ότι ίσως έχουν πέσει θύματα απάτης της νοσοκόμας του Ερυθρού Σταυρού, να ξαναεμβολιαστούν.

Έκκληση σε χιλιάδες πολίτες να πάνε πάλι να κάνουν εμβόλιο κορονοϊού κάνουν οι αρχές της βόρεια Γερμανία, μετά τη διαπίστωση ότι μια νοσοκόμα του Ερυθρού Σταυρού ενδέχεται να τους έκανε ένεση με αλατούχο διάλυμα.

Η νοσοκόμα είναι ύποπτη για έγχυση διαλύματος αλατιού σε πολίτες αντί για γνήσιες δόσεις σε ένα κέντρο εμβολιασμού στο Friesland - μια αγροτική περιοχή κοντά στην ακτή της Βόρειας Θάλασσας - στις αρχές της άνοιξης.

Οι τοπικές αρχές έκαναν το σχετικό κάλεσμα σε περίπου 8.600 πολίτες που μπορεί να έχουν πέσει θύματα της απάτης.
Ενώ το αλατούχο διάλυμα είναι αβλαβές, οι περισσότεροι άνθρωποι που εμβολιάστηκαν στη Γερμανία τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, για όταν υπάρχει η υποψία αλλαγής, είναι ηλικιωμένοι και διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να προσβληθούν από κορονοϊό.

Το κίνητρο της νοσοκόμας, η οποία δεν κατονομάστηκε, δεν είναι σαφές, αλλά είχε προβάλει σκεπτικιστικές απόψεις σχετικά με τα εμβόλια σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσαν αστυνομικοί ερευνητές ενώ επίσης είναι άγνωστο αν συνελήφθη ή της έχουν αποδοθεί κατηγορίες.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό NDR, παραδόθηκε σε ειδική μονάδα που ερευνά εγκλήματα πολιτικά υποκινούμενα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top