ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος της Βουλής: «Το διεθνές δίκαιο και η έννομη τάξη να εφαρμοστούν και στην Κύπρο»

Πρόεδρος της Βουλής: «Το διεθνές δίκαιο και η έννομη τάξη να εφαρμοστούν και στην Κύπρο»

Είναι χρέος μας να προβαίνουμε σε όλες τις πολιτικές και διπλωματικές κινήσεις, που πρέπει, ώστε να πείσουμε τη διεθνή κοινότητα ότι το διεθνές δίκαιο και η έννομη τάξη πρέπει να εφαρμοστούν και στην Κύπρο, ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου.

Σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή την επέτειο έναρξης της δεύτερης φάσης της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, η κ. Δημητρίου επεσήμανε πως "η 14η Αυγούστου αποτελεί αποφράδα ημέρα για τη νεότερη ιστορία της πατρίδας μας".

Σημείωσε πως "πριν από ακριβώς 47 χρόνια ξεκίνησε η δεύτερη εισβολή, ο Αττίλας μπήκε στην Αμμόχωστο, τη Μόρφου. Βεβήλωσε τα σπίτια μας, τα χωριά μας και κρατά κατεχόμενη τη μισή μας πατρίδα".

"Είναι χρέος μας να συνεχίσουμε παλεύουμε για το δίκαιο. Είναι χρέος μας να προβαίνουμε σε όλες τις πολιτικές και διπλωματικές κινήσεις, που πρέπει ώστε να πείσουμε τη διεθνή κοινότητα ότι το διεθνές δίκαιο και η έννομη τάξη πρέπει να εφαρμοστούν και στην Κύπρο", ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής.

Είναι χρέος μας, πρόσθεσε, "να εργαζόμαστε για την απελευθέρωση και επανένωση της Κύπρου μας, τιμώντας τον πρόσφυγα που μαραζωμένος και αδικαίωτος άφησε την ψυχή του στην προσφυγιά, τη μάνα που περιμένει τον αγνοούμενο γιο της, τον κάθε ένα γνωστό ή άγνωστο ήρωα που έδωσε τη ζωή του για την πατρίδα μας".

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top