Σκάνδαλο ΣΠΕ Αγίας Φύλας: Aναμένονται τις επόμενες μέρες συλλήψεις

Σκάνδαλο ΣΠΕ Αγίας Φύλας: Aναμένονται τις επόμενες μέρες συλλήψεις

Με καθυστέρηση πέντε ετών η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο για τα τεκταινόμενα στην πρώην ΣΠΕ Αγίας Φύλας.

Η ανακριτική ομάδα που χειρίζεται την υπόθεση χορήγησης επισφαλών δανείων θα περάσει το κατώφλι της Νομικής Υπηρεσίας, για να λάβει οδηγίες από τον Γενικό Εισαγγελέα για τον παραπέρα χειρισμό της υπόθεσης.

Στο μικροσκόπιο των ανακριτών βρίσκονται δεκάδες προβληματικά δάνεια. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», εντός του επόμενου δεκαπενθημέρου θα ξεκινήσουν και οι πρώτες συλλήψεις.

Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκονται υψηλόβαθμα στελέχη της ΣΠΕ, μεταξύ των οποίων ο γραμματέας και επίτροποι, αλλά και εκτιμητές και πελάτες.

Στο μικροσκόπιο των ανακριτών βρίσκονται δεκάδες προβληματικά δάνεια που χορηγήθηκαν σε αμφιβόλου φερεγγυότητας επιχειρήσεις. Οι εξελίξεις έρχονται με μεγάλη καθυστέρηση, καθώς το πόρισμα της Υπηρεσίας Εποπτείας και Ανάπτυξης Συνεργατικών Εταιρειών, το οποίο επιρρίπτει βαρύτατες ευθύνες, ανακοινώθηκε το 2010.

Επισημαίνουμε ότι οι διαδικασίες εξιχνίασης της υπόθεσης στη ΣΠΕ Αγίας Φύλας είναι πολύπλοκες. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του ΤΑΕ Λεμεσού και παρά το ότι ενδεχομένως σύντομα οι έρευνες να καταλήξουν σε αποτελέσματα,  θα ήταν φρόνιμο σε τέτοιες διαδικασίες να ενισχύεται η αστυνομία με τέτοια εμπειρογνωμοσύνη, που θα την υποβοηθά στο έργο της.    

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Νέα τραγωδία στην άσφαλτο: Οδηγός παρέσυρε ηλικιωμένη ενώ διασταύρωνε τον δρόμο – Νεκρή η 87χρονη Ιφιγένεια

Νέα τραγωδία στην άσφαλτο: Οδηγός παρέσυρε ηλικιωμένη ενώ διασταύρωνε τον δρόμο – Νεκρή η 87χρονη Ιφιγένεια

Γύρω στις 8π.μ. σήμερα, ενώ 35χρονος οδηγούσε το αυτοκίνητο του στην οδό Πλάτωνος στη Λακατάμια, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, παρέσυρε και τραυμάτισε την 87χρονη Ιφιγένεια Κρασιά, από τη Λακατάμια, η οποία διασταύρωνε τον δρόμο.

BEST OF TOTHEMAONLINE