Μεγάλη ετήσια αύξηση στα ταξίδια Κυπρίων στο εξωτερικό τον Ιούλιο, μείωση σε σύγκριση με το 2019

Μεγάλη ετήσια αύξηση στα ταξίδια Κυπρίων στο εξωτερικό τον Ιούλιο, μείωση σε σύγκριση με το 2019

Μεγάλη ετήσια αύξηση πέραν του 68% καταγράφηκε στα ταξίδια των Κυπρίων στο εξωτερικό τον Ιούλιο. Ωστόσο, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2019, καταγράφεται μεγάλη μείωση της τάξης του 62%.

Πιο αναλυτικά, η Στατιστική Υπηρεσία αναφέρει ότι τα ταξίδια κατοίκων Κύπρου στο εξωτερικό τον Ιούλιο 2021 ανήλθαν στις 62.961 σε σύγκριση με 37.406 τον Ιούλιο 2020, σημειώνοντας αύξηση 68,3% και μείωση 62,1% σε σχέση με τον Ιούλιο 2019.

Οι κυριότερες χώρες από τις οποίες επέστρεψαν οι κάτοικοι Κύπρου τον Ιούλιο 2021, ήταν η Ελλάδα με 55,0%, το Ηνωμένο Βασίλειο με 4,7%, η Ιταλία με 4,2% και η Ρωσία με 3,2%.

Σημειώνεται ότι τα δεδομένα για τον Ιούλιο 2021 προέκυψαν από επεξεργασία των στοιχείων της ηλεκτρονικής πλατφόρμας “Cyprus Flight Pass” και, όπως αναφέρει η Στατιστική Υπηρεσία, λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν από τη συμπλήρωση των δεδομένων από τους ίδιους τους επιβάτες, δεν κατέστη δυνατή η περαιτέρω ανάλυση των στοιχείων.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα εξέλιξη στο Κυπριακό: Θετικό πρόσημο Γκουτέρες στις νέες ιδέες Χριστοδουλίδη – Στο τραπέζι τριμερής στη Νέα Υόρκη

Νέα εξέλιξη στο Κυπριακό: Θετικό πρόσημο Γκουτέρες στις νέες ιδέες Χριστοδουλίδη – Στο τραπέζι τριμερής στη Νέα Υόρκη

Ο Γενικός Γραμματέας των ΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, εξετάζει το ενδεχόμενο πραγματοποίησης τριμερούς συνάντησης στη Νέα Υόρκη, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης μετά τη συνάντησή τους, ενώ την ίδια ώρα εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του ΓΓ στις νέες ιδέες της ελληνοκυπριακής πλευράς.

BEST OF TOTHEMAONLINE