ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυπριακό και οικονομία στην ατζέντα της πρώτης συνάντησης Φωτόπουλου - Κυπριανού

Κυπριακό και οικονομία στην ατζέντα της πρώτης συνάντησης Φωτόπουλου - Κυπριανού

Ευελπιστώ σε μια λύση, η οποία θα εξυπηρετεί αυτό που όλοι θέλουμε, μια βιώσιμη, σταθερή, λειτουργική λύση του Κυπριακού, δήλωσε ο νέος Έλληνας Πρέσβης χαρακτηρίζοντας ιδιαίτερα θετικό αυτό που αποτυπώθηκε στη χθεσινή δημοσκόπηση σε σχέση με την πρόθεση των Ε/κ στο Κυπριακό.

“Σαφώς λαμβάνεται ως παράμετρος, αλλά από εκεί και πέρα πρέπει να δούμε πώς θα προχωρήσει η διαδικασία των διαπραγματεύσεων ώστε να δούμε σε σύντομο ή σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, την πραγματική βούληση της άλλης πλευράς”, είπε.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντησή του με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ στα γραφεία του κόμματος, ο κ. Φωτόπουλος είπε ότι εξέφρασε στον κ. Κυπριανού τη βούληση της οποιασδήποτε συμπαράστασης, εκφράζοντας τις πάγιες ελληνικές θέσεις, ότι η Ελλάδα στηρίζει τις διαπραγματευτικές προσπάθειες και εξέφρασε την ελπίδα για μια δίκαιη, βιώσιμη, σταθερή και λειτουργική λύση. “Εφόσον λυθεί, με τους τρόπους που πρέπει να λυθεί θα είναι προς το καλό όχι μόνο της Κύπρου, αλλά θα βοηθήσει και στη σταθεροποίηση όλης της περιοχής”.

Αντάλλαξαν, είπε, απόψεις για την κατάσταση της ελληνικής και κυπριακής οικονομίας και ενημέρωσε τον Άντρο Κυπριανού για τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης “ως προς την επίτευξη μιας συμφωνίας, η οποία δεν θα είναι μόνο προς όφελος της Ελλάδας, αλλά θα είναι και προς όφελος της Ευρώπης”. Η πόρτα της Πρεσβείας είναι πάντοτε ανοικτή προς όλους, και για το ΑΚΕΛ, ανέφερε εκφράζοντας βεβαιότητα για τη συνεργασία που θα έχουν και στο μέλλον, “συζητώντας ανοικτά και τροφοδοτώντας με απόψεις επί όλων των ζητημάτων”.

Ο κ. Φωτόπουλος εξέφρασε τις ευχαριστίες του για το ανοικτό κλίμα της συζήτησης, την ανταλλαγή απόψεων για πολλά θέματα και τη βούλησή του για συνεργασία με την ελληνική Πρεσβεία. Η συζήτησή τους, είπε, ήταν εποικοδομητική και επί πολλών θεμάτων.

Πολύ χρήσιμη και εποικοδομητική χαρακτήρισε τη συνάντηση με τον Έλληνα Πρέσβη ο ΓΓ του ΑΚΕΛ καλωσορίζοντάς τον και επίσημα στην Κύπρο και ευχόμενος καλή επιτυχία στα καθήκοντά του. Κοινή είναι η εκτίμηση ότι αυτή η προσπάθεια στο Κυπριακό θα πρέπει να αξιοποιηθεί και εάν και εφόσον υπάρχει ανταπόκριση και από την τουρκική πλευρά, τότε να στοχεύσουμε στην επίτευξη λύσης, όπως καθορίζεται από τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ, τις συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου, το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο, ανέφερε ο κ. Κυπριανού λέγοντας ότι το ΑΚΕΛ θα στηρίξει την διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

“Θεωρούμε ότι επίτευξη σωστής λύσης θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για ανάπτυξη και της κυπριακής οικονομίας που είναι απαραίτητο για να μπορούμε να προσδοκούμε ένα καλύτερο μέλλον για την Κύπρο και τον κυπριακό λαό και θεωρούμε λοιπόν ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο”. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αναλωνόμαστε σε τακτικισμούς ή άλλες συμπεριφορές, πρόσθεσε, αλλά να “επικεντρωθούμε στο πώς επιλύεται το Κυπριακό με τρόπο που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες Ε/κ και Τ/κ”.

Ο κ. Κυπριανού εξέφρασε επίσης τη στήριξη του ΑΚΕΛ στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για καλύτερη συμφωνία με τους εταίρους και το ΔΝΤ στην οικονομία. Επιτυχία της Ελλάδας σε αυτό τον τομέα θα δώσει μια άλλη ώθηση στις οικονομικές πολιτικές που ακολουθούνται από την ΕΕ, κάτι που είναι απαραίτητο εάν θέλουμε πραγματικά να ανατείλουν καλύτερες ημέρες για τους ευρωπαϊκούς λαούς, σημείωσε. “Οι πολιτικές της λιτότητας, των ιδιωτικοποιήσεων έχουν αποδειχθεί αδιέξοδες, καταστροφικές για την πλειοψηφία του κόσμου και εξυπηρετούν μόνο τα συμφέροντα των λίγων και των εκλεκτών”.

Ανέφερε στον Πρέσβη, είπε, ότι η πόρτα του ΑΚΕΛ θα είναι πάντοτε ανοικτή για τον ίδιο και την Πρεσβεία, εκτιμώντας “το ρόλο που διαδραματίζει διαχρονικά η Ελλάδα η οποία αποτελεί το βασικότερο στήριγμα στον αγώνα που δίνουμε για απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σε ουδέτερο έδαφος οι συναντήσεις Ολγκίν με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Κανένα σημάδι για πρόοδο στο Κυπριακό

Τιμές καυσίμων: Μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των επαρχιών - Περαιτέρω αυξήσεις στον ορίζοντα - Πίνακες

Θεραπεία με το… σταγονόμετρο: Σοβαρές ελλείψεις σε καινοτόμο φάρμακο - Πότε θα είναι ξανά διαθέσιμο

Ανατροπή στο σοβαρό τροχαίο στην Πάφο: Ανταλλάξαν θέση ο οδηγός με τον συνοδηγό – Η κατάσταση της υγείας του 25χρονου μοτοσικλετιστή

Έκανε ψευδή καταγγελία στον συγκάτοικό του ότι τον μαχαίρωσε στην πλάτη - Κατηγορήθηκε 29χρονος

Πυρκαγιά στην Αραδίππου: Ομολόγησε 27χρονος τον εμπρησμό - Επιτέθηκε και σε αστυνομικό



Φόνος στην Ορμήδεια: Ψάχνουν ακόμη τον δράστη - Δεν ζητήθηκε η βοήθεια της Αστυνομίας - Δείτε φωτογραφίες από τη σκηνή

Φόνος στην Ορμήδεια: Ψάχνουν ακόμη τον δράστη - Δεν ζητήθηκε η βοήθεια της Αστυνομίας - Δείτε φωτογραφίες από τη σκηνή

Συνεχείς είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράση, αναφορικά με τον φόνο έξω από την κοινότητα της Ορμήδειας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top