Έτσι επιστρέφουν οι μαθητές στα θρανία – Το ενδεχόμενο για μάσκες στα Δημοτικά και το πρωτόκολλο για αντιμετώπιση της πανδημίας

Έτσι επιστρέφουν οι μαθητές στα θρανία – Το ενδεχόμενο για μάσκες στα Δημοτικά και το πρωτόκολλο για αντιμετώπιση της πανδημίας

Στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται το θέμα της χρήσης προστατευτικής μάσκας για τους μαθητές του δημοτικού, με την έναρξη της νέας σχολικής χρόνιας 2021- 2022, που ξεκινάει σε λίγες μέρες.

Σε δηλώσεις του στο «Ράδιο Πρώτο», ο Υπουργός παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου, ανέφερε πως το θέμα της μάσκας συστήθηκε από μέλη της επιστημονικής ομάδας, κατά την διάρκεια χθεσινής συνεδρίας, ωστόσο τόνισε πως δεν έχει παρθεί η τελική απόφαση.

«Όπως και στο πρόσφατο παρελθόν οι ειδικοί μας συστήνουν την χρήση προστατευτική μάσκα και στο Δημοτικό, τουλάχιστον στα μεγαλύτερα παιδιά, γιατί δεν έχει αποφασιστεί ο εμβολιασμός των παιδιών αυτών των ηλικιών. Θεωρούν πως είναι κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει στη αποφυγή της διασποράς του ιού», δήλωσε.

Την ίδια ώρα, υπογράμμισε πως σε σημερινή συνεδρία μεταξύ του και των Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, θα εξετάσουν το ενδεχόμενο: «Όπως και την προηγούμενη χρονιά έτσι και φέτος θα ενθαρρύνουμε τους γονείς να πουν στα παιδιά να φορούν την μάσκα . Αυτά μας συμβουλεύουν σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά της μετάλλαξης Δέλτα», ανέφερε.

Παράλληλα επισήμανε πως, κάποιοι θεωρούν πως τα παιδιά μικρότερης ηλικίας είναι πιο εύκολο να προσαρμοστούν στην χρήση της μάσκας, ενώ συμπλήρωσε τονίζοντας πως δεν περιλαμβάνεται προς το παρόν η χρήση της μάσκας στο αρχικό πρωτόκολλο που ετοιμάστηκε, μέχρι να «κλειδώσει» η απόφαση.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Επενδύουμε 206 εκατομμύρια στην αξιοπρέπεια του ασθενούς – Τα έργα ανά επαρχία

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Επενδύουμε 206 εκατομμύρια στην αξιοπρέπεια του ασθενούς – Τα έργα ανά επαρχία

Σε μια αποφασιστική κίνηση που αλλάζει ριζικά το σκηνικό στον τομέα της Δημόσιας Υγείας προχωρά η Κυβέρνηση, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, να ανακοινώνει ένα τεράστιο επενδυτικό πακέτο που αγγίζει πλέον τα 206,7 εκατομμύρια ευρώ.

BEST OF TOTHEMAONLINE