ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκάθαρη και συγκεκριμένη είναι η πολιτική του Υπουργείου Παιδείας κατά των διακρίσεων και του ρατσισμού

Ξεκάθαρη και συγκεκριμένη είναι η πολιτική του Υπουργείου Παιδείας κατά των διακρίσεων και του ρατσισμού

Ξεκάθαρη και συγκεκριμένη είναι η πολιτική του Υπουργείου Παιδείας κατά των διακρίσεων και του ρατσισμού στα σχολεία, είπε σήμερα ο αρμόδιος Υπουργός Κώστας Καδής.

Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι το Υπουργείο του είναι αποφασισμένο να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε το σχολικό περιβάλλον να απαλλαγεί από τις όποιες μορφές ρατσισμού, για να μπορέσει να εκπληρώσει την αποστολή του, την ανάπτυξη δηλαδή ολοκληρωμένων και υγιών προσωπικοτήτων.

Ο Υπουργός μιλούσε στο Παγκύπριο Συνέδριο παρουσίασης αποτελεσμάτων της πιλοτικής εφαρμογής του «Κώδικα Συμπεριφοράς κατά του Ρατσισμού και του Οδηγού Διαχείρισης και Καταγραφής Ρατσιστικών Περιστατικών», στη Λευκωσία.

Όπως είπε «η ισότητα, η δικαιοσύνη, η ανοχή, αποτελούν αξίες που καλλιεργούνται μέσα από τα Αναλυτικά μας Προγράμματα και παράλληλα διαμορφώνουν το πλαίσιο μέσα στο οποίο πρέπει να οργανώνεται η διδακτική διαδικασία καθώς και όλη η σχολική ζωή».

Ανέφερε εξάλλου ότι τόσο ο Κώδικας και ο Οδηγός εκφράζουν την πολιτική του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού στα θέματα του ρατσισμού και με την εφαρμογή τους επιδιώκουν την πρόληψη, αναγνώριση, διαχείριση και αντιμετώπιση ρατσιστικών περιστατικών στα σχολεία.


Συνεχάρη τέλος τα σχολεία, Δημοτικά και Γυμνάσια που εφάρμοσαν πιλοτικά τον Κώδικα, ενώ ευχαρίστησε τους Μιχαλίνο Ζεμπύλα, Αναπληρωτή Καθηγητή στο ΑΠΚΥ, την Επίτροπο Διοικήσεως Ελίζα Σαββίδου και τη Λειτουργό της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες Αιμιλία Στροβολίδου για τη συμβολή τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Ελεύθεροι οι 2 από τους 8 – Αναμένεται να ασκήσει έφεση ο ένας

Σφοδρές αναταράξεις σε πτήσεις: Πόσο συχνά συμβαίνουν και τι τις προκαλεί - Βίντεο

Έτοιμο να λειτουργήσει το Υφυπουργείο Μετανάστευσης - Αναμένεται ο διορισμός υφυπουργού από τον ΠτΔ

Τα συμπεράσματα του ΟΚΥπΥ για το παιδί που έχασε την όραση του λόγω λέιζερ - «Μπορεί να καταστούν πολύ βλαβεροί για την υγεία οι φακοί»

Αικατερίνη Χριστοδουλίδη: Η κόρη του Προέδρου αποφοίτησε και ο ίδιος ανέβασε την πιο γλυκιά φωτογραφία



Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Για τις 29 Μαΐου ανέβαλε την Πέμπτη το Συμβούλιο του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου την εξέταση της προδικαστικής ένστασης του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, στην αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, με την οποία ζητεί την παύση του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top