ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ: Παραλίγο αεροπορική τραγωδία πάνω από τα Βίλια - Πώς προέκυψε το συμβάν

ΕΛΛΑΔΑ: Παραλίγο αεροπορική τραγωδία πάνω από τα Βίλια - Πώς προέκυψε το συμβάν

Εν αναμονή της υποβολής της αναφοράς του επιπυραγού, ο οποίος το πρωί της Τρίτης ήταν υπεύθυνος για τα εναέρια μέσα που επιχειρούσαν στα Βίλια Αττικής, είναι στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Όπως αποκάλυψε το βράδυ της Τρίτης το Mega, ο αξιωματικός που επέβαινε σε ελικόπτερο της πυροσβεστικής, και συντόνιζε αεροπλάνα και ελικόπτερα, ανέφερε ότι ένα Ρωσικό αεροπλάνο Ilyushin έκανε ρίψη νερού πριν προλάβουν να αποχωρήσουν από την περιοχή τα υπόλοιπα εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Αποτέλεσμα, να δημιουργηθεί κίνδυνος για την ασφάλεια των πληρωμάτων και βέβαια αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή μια πιθανή σύγκρουση. «Θα διερευνηθεί αν το ρωσικό αεροσκάφος π.χ. εισήλθε στον εναέριο χώρο λίγο πιο νωρίς από ότι αναμενόταν και γι’ αυτό δημιουργήθηκε το πολύ σοβαρό θέμα», έλεγε αξιωματικός της πυροσβεστικής.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ρωσικά πληρώματα δεν είναι απόλυτα εναρμονισμένα με τις διεθνείς πρακτικές για την ασφάλεια πτήσεων με αποτέλεσμα κάποιες φορές να δημιουργούνται προβλήματα. Μάλιστα, για την καλύτερη επικοινωνία των πληρωμάτων με τους επικεφαλής των πυρκαγιών, είτε αυτοί βρίσκονται σε ελικόπτερο είτε στο έδαφος, υπάρχει πυροσβέστης – σύνδεσμος ο οποίος μεταφράζει τις εντολές στα πληρώματα των εναέριων μέσων καθώς στη χώρα μας επιχειρούν πιλότοι από διάφορες χώρες.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι το μεσημέρι της Τρίτης στον ουρανό πάνω από τα Βίλια αποφεύχθηκε μια δεύτερη τραγωδία, καθώς στο έδαφος η φωτιά συνεχίζει να καταστρέφει το πυκνό δάσος, στερώντας από την Αττική πολύτιμο οξυγόνο.

Πηγή: zougla.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top