ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Βούλιαξαν Πρωταρά και Αγία Νάπα οι Κύπριοι - Μικρό θαύμα και... 'Spaciba'

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Βούλιαξαν Πρωταρά και Αγία Νάπα οι Κύπριοι - Μικρό θαύμα και... 'Spaciba'

Φιλί ζωής αποτέλεσε για τον κυπριακό τουρισμό η μαζική κάθοδος των Κυπρίων -και όχι μόνο- και η αμέριστη στήριξη που επέδειξαν στον εγχώριο τουρισμό, ιδιαίτερα τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο. 

Ενδεικτική είναι η δήλωση του κύριου Δώρου Τάκκα, Προέδρου του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου πως 'Με την παρούσα επιδημιολογική κατάσταση, και με την Κύπρο να βρίσκεται στο βαθύ κόκκινο του χάρτη του ECDC, πρόκειται για ένα μικρό θαύμα' αφού από την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου και ένθεν η πληρότητα στα καταλύματα της περιοχής έφτασε -και σε αρκετές περιπτώσεις ξεπέρασε- το 80%. 

Παρέα φυσικά με τους ντόπιους η επαρχία Αμμοχώστου φέρεται να συγκέντρωσε τις προτιμήσεις και της Ρωσικής πλειοψηφίας, αφού συνηθίζεται οι περισσότεροι Ρώσοι να καταλήγουν σε Πρωταρά και Αγία Νάπα.

Από τη μία μπορεί κάποιος εύκολα να αναλογιστεί πόσο σημαντικός αιμοδότης είναι για τον κυπριακό τουρισμό η Ρωσική αγορά, από την άλλη ιδιαίτερα σε περίοδο πανδημίας και με -σχεδόν- 2 χρόνια νεκρό τουρισμό αφήνει υποσχέσεις και μελαγχολία και μόνο η σκέψη του πως θα έμοιαζε η κατάσταση αν υπήρχε η δυνατότητα για κάθοδο και Βρετανών. 

Σίγουρα, η τουριστική βιομηχανία βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο αφού πέραν του πανδημικού προβλήματος που ταλανίζει τη χώρα -αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη- η Κύπρος μας έχει ήδη εκπονήσει πλάνο προσέγγισης και προσέλκυσης διαφορετικών ειδών τουρισμού. Η προσπάθεια για αποκοπή από την απόλυτη εξάρτηση του μοντέλου ήλιος-θάλασσα θα είναι μακρά και δύσκολη, όμως υπάρχει η αισιοδοξία πως η περίοδος ανάκαμψης έχει ήδη αρχίσει. 

Η ευχή όλων είναι όπως συνεχιστεί η εισροή από Ρωσία και τους μήνες Σεπτέμβριο-Οκτώβριο αφού οι τουρίστες της έχουν μειώσει σημαντικά τη χασούρα. Φυσικά η κάθοδος εξαρτάται κατά κύριο λόγο από την επιδημιολογική εικόνα που θα παρουσιάζει το νησί μας τη δεδομένη στιγμή. Πέραν της Ρωσικής καθόδου αρκετά σημαντικό ρόλο φέρεται να έχουν διαδραματίσει και τα σχέδια επιδότησης τουρισμού του Υφυπουργείου που έδωσαν τη δυνατότητα σε πάρα πολλές κυπριακές οικογένειες να απολαύσουν εγχώριες διακοπές, σε διακεκριμένες ξενοδοχειακές μονάδες και καταλύματα και μάλιστα σε πολύ προσιτές τιμές. 

Να υπενθυμίσουμε πως το σχέδιο επιδότησης συνεχίζεται από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Νοέμβριο και πλέον περιλαμβάνει και τους ανεμβολίαστους.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top