ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο 55% φέτος ο τουρισμός στην Αγία Νάπα, σε σύγκριση με το 2019, δηλώνει ο Δήμαρχος

Στο 55% φέτος ο τουρισμός στην Αγία Νάπα, σε σύγκριση με το 2019, δηλώνει ο Δήμαρχος

Στο 55% σε σύγκριση με το 2019, έφτασε ο τουρισμός, εγχώριος και από το εξωτερικό, στην Αγία Νάπα μέχρι σήμερα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Χρήστος Ζαννέττου.

Πρόσθεσε πως «μέχρι την Κυριακή 22 Αυγούστου η επισκεψιμότητα στη περιοχή ήταν πάρα πολύ καλή, ωστόσο από αυτή την εβδομάδα θα αρχίσει να διαφαίνεται η πτώση της επίσκεψης των Κυπρίων στην περιοχή. Υπάρχει όμως ένα καλό ποσοστό πληρότητας των ξενοδοχείων της Αγίας Νάπας από το εξωτερικό και σύμφωνα με τις ενδείξεις που υπάρχουν, αυτό θα συνεχιστεί και τους επόμενους δύο μήνες».

Πρόσθεσε πως «σίγουρα δεν είμαστε στα καλύτερα επίπεδα του τουρισμού από το εξωτερικό, αλλά βρισκόμαστε σε ένα αρκετά καλό ποσοστό της τάξεως του 55% σε σύγκριση με το 2019. Ωστόσο, με τις εξελίξεις που υπάρχουν και τις προβλέψεις από μεγάλους τουριστικούς πράκτορες, βλέπουμε με αισιοδοξία το μέλλον και εάν καταφέρουμε να ελέγξουμε λίγο περισσότερο τα επιδημιολογικά δεδομένα της Κύπρου, τότε θα υπάρξει αυξητική τάση τόσο για τον Σεπτέμβρη όσο και για τον Οκτώβρη».

Ερωτηθείς κατά πόσον υπήρξε μείωση στην άφιξη τουριστών από συγκεκριμένες αγορές του εξωτερικού, ο κ. Ζαννέττου απάντησε αρνητικά και σημείωσε πως «δεν έχει παρατηρηθεί κάτι τέτοιο. Υπάρχει μια σταθεροποίηση από όλες τις αγορές, παρατηρήθηκε μια πάρα πολύ μικρή αύξηση όσον αφορά τη Βρετανία, αλλά την ίδια ώρα είναι πάρα πολύ λίγες οι αφίξεις τουριστών από τη Σκανδιναβία και τη Γερμανία».



Σημείωσε επίσης πως «οι περισσότερες αφίξεις στην Αγία Νάπα είναι από τη Ρωσία, που είναι και η κύρια αγορά στην περιοχή της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, αφού οι συγκεκριμένοι τουρίστες επισκέπτονται την περιοχή για τη θάλασσα, τα θαλάσσια σπορ, την νυχτερινή ζωή και ό,τι άλλο προσφέρεται».

Σε ερώτηση για την πανδημία του κορωνοϊού και τα μέτρα προστασίας από τους τουρίστες, ο κ. Ζαννέττου απάντησε πως «στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου έχει εμβολιαστεί σχεδόν το 85% του πληθυσμού. Ταυτόχρονα, οι έλεγχοι και οι απαιτήσεις που χρειάζονται για να ταξιδέψει κάποιος προς την Κύπρο, είναι τέτοιοι που αποτρέπουν ένα άτομο να επισκεφθεί το νησί εάν δεν τηρεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις».

Ανέφερε επίσης ότι «η μη εξάπλωση και μετάδοση του ιού, ειδικά στην Αγία Νάπα,που είναι ένας κατ’ εξοχήν τουριστικός Δήμος, οφείλεται στο γεγονός πως πάρα πολλοί κάτοικοι έχουν εμβολιαστεί. Την ίδια ώρα όμως, όλα τα υποστατικά, ξενοδοχεία, εστιατόρια και άλλες υπηρεσίες, τηρούν τα μέτρα του Υπουργείου Υγείας, κάτι που επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι το κοινό πρέπει να κάνει κράτηση στα εστιατόρια της περιοχής».

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, «τα μέτρα προστασίας εφαρμόζονται αυστηρά από όλους τους επιχειρηματίες και αυτός είναι ο λόγος που υπάρχουν τα θετικά αποτελέσματα στις κρατήσεις τουριστών τόσο από το εξωτερικό όσο και από την Κύπρο. Σε ένα προορισμό όπως η Αγία Νάπα, που είναι ένα μείγμα ντόπιων, εσωτερικού και εξωτερικού τουρισμού, υπάρχει ένα πολύ μικρό ποσοστό θετικών κρουσμάτων, κάτι που οφείλεται στον εμβολιασμό».

Ο κ. Ζαννέττου συνεχάρη «όλους τους επιχειρηματίες της Αγίας Νάπας που συνέτειναν στο να παραμείνουν πολύ χαμηλά τα ποσοστά θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού στην περιοχή και καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για τήρηση των μέτρων προστασίας και καλύτερης εξυπηρέτησης του κοινού». Ακόμα, είπε, τέλος, "ο κάθε επιχειρηματίας είναι σε εγρήγορση για να είναι σίγουρος ότι εφαρμόζει όσα προνοούνται στα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης".

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top