Μπάιντεν: «Πρέπει να αποχωρήσουμε, γιατί κινδυνεύουμε από επίθεση του Ισλαμικού Κράτους»

Μπάιντεν: «Πρέπει να αποχωρήσουμε, γιατί κινδυνεύουμε από επίθεση του Ισλαμικού Κράτους»

Εμμένει στην απόφασή του για ολοκλήρωση της επιχείρησης εντός της καθορισμένης ημερομηνίας - Δεν αποκλείουν τρομοκρατικό χτύπημα στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Τζο Μπάιντεν, υπεραμύνθηκε χθες Τρίτη της απόφασής του να διατάξει η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν να έχει ολοκληρωθεί εντός της καθορισμένης προθεσμίας, δηλαδή ως την 31η Αυγούστου, επικαλούμενος τη «μεγεθυνόμενη» απειλή τρομοκρατικής ενέργειας του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) εναντίον στρατιωτών και των Αφγανών και ξένων πολιτών που συγκεντρώνονται στο αεροδρόμιο της Καμπούλ στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης επιχείρησης εκκένωσης.

«Κάθε ημέρα επιχειρήσεων αυξάνει τον κίνδυνο για τους στρατιώτες μας», είπε ο αμερικανός πρόεδρος στο διάγγελμά του προς τους συμπολίτες, που καθυστέρησε αρκετές ώρες, «αρχίζοντας από τον σοβαρό και μεγεθυνόμενο κίνδυνο επίθεσης» του βραχίονα του ΙΚ στο Αφγανιστάν, του Ισλαμικού Κράτους στο Χορασάν (ΙΚΧ).

Η οργάνωση, «ορκισμένος εχθρός των Ταλιμπάν», όπως υπενθύμισε, «επιδιώκει να βάλει στο στόχαστρο το αεροδρόμιο, να επιτεθεί σε αμερικανικές και συμμαχικές δυνάμεις καθώς και σε αθώους πολίτες», τόνισε ο κ. Μπάιντεν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανακηρύχθηκαν σε πανηγυρικό κλίμα οι 56 νέοι βουλευτές μετά τις εκλογές - Σφραγίστηκε επίσημα η σύνθεση της Βουλής

Ανακηρύχθηκαν σε πανηγυρικό κλίμα οι 56 νέοι βουλευτές μετά τις εκλογές - Σφραγίστηκε επίσημα η σύνθεση της Βουλής

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, η επίσημη τελετή ανακήρυξης των 56 νέων βουλευτών που εξελέγησαν στις βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε παρουσία πολιτικών αρχηγών, στελεχών κομμάτων, συγγενών και φίλων των εκλεγέντων, σηματοδοτώντας τη νέα σύνθεση της Βουλής των Αντιπροσώπων που αναμένεται να συνέλθει για πρώτη φορά στις 4 Ιουνίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE