Τελετουργικό μνήμης με χτυπήματα στο στήθος έλαβε χώρα στην Κύπρο – ΒΙΝΤΕΟ  

Τελετουργικό μνήμης με χτυπήματα στο στήθος έλαβε χώρα στην Κύπρο – ΒΙΝΤΕΟ  

Ένα αλλιώτικο τελετουργικό έλαβε χώρα στην Κύπρο με κύριο χαρακτηριστικό το χτύπημα στο στήθος. Πλήθος ανθρώπων στην Πάφο μαζεύτηκαν να τιμήσουν τους νεκρούς τους σε μια τελετή μνήμης εκφράζοντας συναισθήματα θλίψης. 

Το azadari γνωστό και ως πένθος του Μουχάραμ είναι ένα σύνολο τελετουργιών μνήμης που τηρούνται κυρίως από τους Σιίτες και τους Σουφιστές και σημαίνονται από όλους τους Μουσουλμάνους. Η μνήμη πέφτει στο Μουχάραμ, τον πρώτο μήνα του ισλαμικού ημερολογίου.

Οι Σιίτες θρηνούν κατά τη διάρκεια του Μουχάραμ, αν και οι Σουνίτες το κάνουν σε πολύ μικρότερο βαθμό. Η αφήγηση, το κλάμα και το χτύπημα στο στήθος, η μαύρη, μερική νηστεία, οι πομπές στο δρόμο και οι αναπαραστάσεις της Μάχης της Καρμπάλα αποτελούν το επίκεντρο των εορτασμών.

Η έκφραση θλίψης με χτύπημα στο στήθος από Σιίτες μουσουλμάνους είναι γνωστή ως latmya, latmaya ή latmia στις αραβο-περσικές χώρες. Στην Ινδία και το Πακιστάν ονομάζεται matam ή matam-dari/sina aannee (χτύπημα στο στήθος).

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Τραγωδία στη Λεμεσό: Πληροφορία για θερμάστρα στο δωμάτιο του άτυχου 32χρονου - Φαίνεται να έχασε τις αισθήσεις του

Τραγωδία στη Λεμεσό: Πληροφορία για θερμάστρα στο δωμάτιο του άτυχου 32χρονου - Φαίνεται να έχασε τις αισθήσεις του

Σε πένθος βυθίστηκε ξανά η Λεμεσός μετά την νέα τραγωδία με νεκρό 33χρονο, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε οικία στη Λεμεσό το μεσημέρι της Κυριακής (23/2), με τις εξετάσεις από Αστυνομία, Πυροσβεστική Υπηρεσία και Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, να αναμένεται να αρχίσουν ξανά αύριο Δευτέρα (24/2).

BEST OF TOTHEMAONLINE