Σε απόγνωση φοιτητές που χρυσοπλήρωσαν συμβόλαια για ενοίκιο στην Λεμεσό και τώρα δεν μπορούν να πάνε Πανεπιστήμιο – «Θα πάθουν όλοι κατάθλιψη»

Σε απόγνωση φοιτητές που χρυσοπλήρωσαν συμβόλαια για ενοίκιο στην Λεμεσό και τώρα δεν μπορούν να πάνε Πανεπιστήμιο – «Θα πάθουν όλοι κατάθλιψη»

Σε αδιέξοδο βρίσκονται γονείς και φοιτητές του Τεχνολογικού Πανεπιστήμιου Κύπρου μετά τη χθεσινή ανακοίνωση χρόνιας να επιτρέπεται η φυσική παρουσία φοιτητών μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης με Covid-19.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Πρόεδρος της Φ.Π.Κ. Πρωτοπορίας, Φίλιππος Εμπεδοκλής, μας ανάφερε την μεγάλη ανησυχία που επικρατεί για την ψυχολογία των φοιτητών αναφέροντας μας χαρακτηριστικά: «Αν ένας στους δυο φοιτητές δεν έπαθε πριν κατάθλιψη θα πάθει τώρα».

Όσο αφορά την εν λόγω απόφαση από το ΤΕ.ΠΑ.Κ μας ενημέρωσε ότι πριν από την σύγκλητο γνώριζαν ότι θα προχωρούσαν σε μια απόφαση που να αφορούσε το safepass, ωστόσο υπερψηφίστηκε η απόφαση που ανακοινώθηκε.

Πολύ σοβαρό είναι πλέον το πρόβλημα με φοιτητές που έχουν ενοικιάσει τα διαμερίσματα διαμονής τους στην Λεμεσό και έχουν υπογράψει συμβόλαια για όλο τον χρόνο, κάτι που τώρα δεν μπορεί να αναιρεθεί. Φοιτητές με επιβαρυμένη την οικονομική τους κατάσταση καλούνται να πληρώνουν ενοίκια με το πιο χαμηλό να αρχίζει στα 400 ευρώ και να φτάνει μέχρι και τα 600 ευρώ τον μήνα, κάτι που τελικά δεν θα τους φανεί χρήσιμο καθώς με τη νέα απόφαση δεν θα μπορούν να μεταβαίνουν στο Πανεπιστήμιο εκτός και αν εμβολιαστούν.
Ο Πρόεδρος της Πρωτοπορίας μας ξεκαθάρισε ότι στηρίζουν το εμβολιαστικό πρόγραμμα χωρίς όμως να γίνεται εξαναγκασμός και πλέον γίνονται προσπάθειες για να βρεθούν λύσεις σε όσους δεν μπορούν να εμβολιαστούν.

Μάλιστα έχουν ζητήσει συνάντηση με τον Πρύτανη για να συνομιλήσουν για τη νέα απόφαση, αφού θεωρούν άδικο να γίνεται απόκλιση μαθητών από τις τάξεις μετά τα όσα έχουν προηγηθεί τις προηγούμενες χρονιές στην εκπαίδευση.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Εκλογές» στα κατεχόμενα: Το σταυροδρόμι του αδιεξόδου και τα επόμενα βήματα για το Κυπριακό-Η επιμονή Τατάρ και το «αντίβαρο» Ερχιουρμάν

«Εκλογές» στα κατεχόμενα: Το σταυροδρόμι του αδιεξόδου και τα επόμενα βήματα για το Κυπριακό-Η επιμονή Τατάρ και το «αντίβαρο» Ερχιουρμάν

Η κάλπη της επόμενης Κυριακής στα κατεχόμενα δεν είναι μια απλή «εκλογική διαδικασία». Είναι, στην ουσία, μια αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο πολιτικά και ιδεολογικά οράματα: από τη μια, εκείνο της διχοτομικής μονιμότητας που προωθεί η Άγκυρα και ο εκλεκτός της Ερσίν Τατάρ, και από την άλλη, η προσπάθεια – έστω και αδύναμη – για επιστροφή στο διεθνώς αποδεκτό πλαίσιο μιας δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας, που εκπροσωπεί ο Τουφάν Ερχιουρμάν.

BEST OF TOTHEMAONLINE